Vasets de brandada i crema de bròquil


Us presento uns vasets bonics i sans per a fer un sopar lleuger o un aperitiu!

20161207_213259.jpg

Ingredients:

PER A 4 PERSONES com a plat lleuger o per a 8 vasets d’aperitiu:

  • 3 cullerades de farina
  • ½ litre de llet
  • Pebre
  • Nou moscada (opcional)
  • Sal
  • 3-4 lloms de bacallà
  • ½ bròquil
  • 1 i ½ ceba
  • Mantega, margarina o llard.
  • Oli

Procediment:

  1. Posar en una paella amb una mica d’oli una ceba tallada a juliana a foc mig-baix. Deixar enrossir. Estarem preparant una ceba caramel·litzada. Trigarà bastant, per tant, anirem realitzant els següents passos.
  2. Fer una salsa beixamel desfent 2 cullerades soperes de mantega en una paella a foc mig-alt i, posteriorment, fregint ½ ceba. Quan la ceba estigui rossada, afegir més mantega i 3 cullerades de farina. Quan la farina hagi absorbit la mantega i s’hagi daurat lleugerament, afegir, a poc a poc, la llet a temperatura ambient (o tèbia) sense deixar de remenar amb una espàtula o varilles. Cal retirar del foc quan la salsa comenci a espessir. Si surten grumolls es pot triturar amb el turmix. Afegir nou moscada (opcional) i pebre.
  3. Bullir el bròquil fins que estigui ben cuit.
  4. Treure la pell del bacallà (seguiu el truc de més a baix) i coure el bacallà lleugerament.
  5. En un bol, afegir el bròquil i la meitat de la salsa beixamel i triturar amb el turmix, si us agraden els grumolls, enlloc de les cremes, ho podeu fer amb la forquilla ja que el bròquil és molt tou. Afegir sal al gust.
  6. En un altre bol, triturar amb el túrmix el bacallà amb la resta de salsa beixamel. En aquesta part no hi afegirem sal ja que el bacallà ja l’aporta.
  7. Omplir els vasos amb l’ajuda d’una màniga pastissera posant la crema de bròquil a sota, la brandada de bacallà a dalt i decorar amb una culleradeta de ceba caramel·litzada i el seu oli.

TrucCom treure la pell al bacallà?

És una tasca que a mi em costa molt, perquè s’enganxa a la pell del llom… però tinc un secret, el que faig és passar-lo per la paella (pel costat de la pell) i sense gens d’oli, uns dos minuts.  Després els retiro, espero que es refredin i… la pell es desenganxarà més fàcil que mai!

BON PROFIT!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s