Estofat de vedella


A continuació us presento un plat boníssim, però que requereix de molta paciència i de matèria prima de primera qualitat, sobretot en quan a la carn, que, on millor que comprar-la que al mercat!

En aquesta recepta el temps és clau, com més temps de cocció tingui la carn, més tendra estarà, i per tant, pot estar ben bé dues hores coent sense cap mena de problema, si, això representa estar tot el matí cuinant, però el resultat és espectacular. Normalment és una recepta que es fa a la cassola, però jo la faig al forn i queda boníssima!

INGREDIENTS: (Per a 4 persones)

  • Vedella a daus (nosaltres demanem al carnisser vedella per estofar per a quatre i ell ja ens la prepara)
  • 2 patates ben grans o 3 de mitjanes
  • 2 pastanagues
  • 1 ceba
  • 4 dents d’all
  • Api (opcional)
  • Vi negre
  • Farina
  • Oli
  • Herbes: romaní, farigola i canyella (jo hi poso més canyella que de les altres)
  • Sal i pebre al gust

PROCEDIMENT:

IMG_62531. Enfarinar la vedella i fregir-la una paella

IMG_62552. A banda, bullir la pastanaga amb l’api, fins que estiguin una mica tous

Les verdures les tallo a trossos petits, però a mi m’agrada que siguin ben visibles i que es puguin distingir quan es mengen, penseu que amb tant de temps de cocció es desfaran una mica.

IMG_62573. Quan la carn estigui daurada, afegir a la paella la ceba i els alls, afegint més oli si s’escau

IMG_62584. Quan la ceba i els alls estiguin lleugerament daurats, afegir un got de vi negre i deixar evaporar l’alcohol, per això el foc ha d’estar una mica alt i heu d’anar remenant constantment per evitar que se’ns cremi el fons

IMG_62595. Afegir les verdures amb el brou a la paella i deixar barrejar-se els ingredients perquè es mesclin els sabors

Afegir les herbes i corregir de pebre i sal (penseu que al forn s’evaporarà bastant l’aigua, així que tampoc no afegiu molta sal). Poseu-hi més aigua si s’escau i deixar bullir durant 30 minuts.

6. En una safata de forn posar-hi les patates crues tallades a daus i el contingut de la paella. Enfornar la safata durant 2h a 170ºC. Si es vol es pot augmentar la temperatura per dalt o gratinar els últims vint minuts.

I aquí hi ha el resultat!

IMG_6264
Estofat de vedella
IMG_6262
Estofat de vedella

MOLT BON PROFIT!!!!

 

Advertisement

Hi ha un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s