Coca de iogurt amb poma i plàtan (sense sucres afegits!)


La Q fa un any i encara volem allargar això de donar-li sucre, sabem que tard o d’hora el demanarà i no ens hi negarem, però de moment ho estem allargant perquè sabem dels efectes secundaris de l’alimentació amb sucre, sobretot en aquesta edat tan primerenca. Per tant, pel seu aniversari li vam fer aquest pastís, gens glamurós, no molt dolç, però bo. I amb la celebració de l’any de la meva filla neixen dos projectes: un blog sobre reflexions sobre la criança que faig amb el meu marit i un canal de youtube! Espero que us animeu a seguir-me, comentar-me,… ja sabeu a estar actius a la xarxa i, SOBRETOT, ESPERO QUE US SIGUIN ÚTILS!

Pastís

Ingredients:

Les mesures són del mateix envàs del iogurt i hi ha les equivalències en volum i en sistema anglosaxó per si algú utilitza un iogurt d’envàs massa gran o casolà i no li serveix per a mesurar:

  • 1 mesura de iogurt (aproximadament 120 ml = 1/2 cup)
  • 3 ous
  • 3 mesures de farina (aproximadament 360 ml = 1 ½ cup)
  • 1/2 mesura d’oli de gira-sol (aproximadament 60 ml = 1/4 cup)
  • 2 pomes golden (de les grogues)
  • 1 plàtan ben madur
  • 1 sobre de llevat (aproximadament 16g)
  • 1 llimona

Pels que vulgueu afegir sucre, en podeu afegir una mesura. Si no voleu afegir sucre, però sou dels que esteu massa acostumats al sabor dolç podeu acompanyar el pastís amb una mica de xarop* de xocolata, maduixes amb sucre, una bola de gelat o nata muntada.

*sirope

Procediment:

  1. Coure 2 pomes al forn a foc lent (aproximadament 150ºC fins que la pell es trenqui i es comenci a daurar). Aquest fet ens permetrà fer com una compota de poma sense necessitat d’afegir-li sucre ja que la poma extraurà els seus propis sucres.
  2. Mentrestant, separar les clares i els rovells de 3 ous i muntar les clares. Reservar les clares muntades.Muntades
  3. En un bol, afegir les mesures del iogurt, la farina, l’oli de gira-sol, els 3 rovells, el sobre de llevat i la ratlladura d’una llimona prèviament neta. Barrejar la mescla amb l’ajuda d’unes varetes*.
  4. Treure les pomes del forn i esperar a què es refredin una mica. Mentrestant, preparar el motlle, per exemple, untant-lo amb mantega i després amb farina per evitar que la massa s’enganxi.
  5. Treure la polpa de la poma amb l’ajuda d’una cullera i afegir-ne un plàtan ben madur. Trinxar i barrejar la fruita amb l’ajuda d’una forquilla.
  6. Afegir la barreja de les fruites a la barreja anterior amb l’ajuda d’unes varetes*.afegir barreja
  7.  Afegir les clares a punt de neu amb moviments envolvents (de baix a dalt fent cercles).
  8. Abocar la barreja al motlle i enfornar a 180ºC (amb l’escalfor del forn des de baix, si teniu aquesta possibilitat) durant aproximadament 40 minuts o fins que veieu que la massa ha pujat, que està cuita i lleugerament daurada i que quan li claveu un ganivet surt net. Vigileu en no obrir el forn mentre el pastís està pujant per tal d’evitar una pèrdua de calor.

*varillas

 

BON PROFIT A TOTHOM!!!

link al vídeo
Video recepta

No dubteu en visitar la video-recepta si us han quedat alguns dubtes o de preguntar-m’ho a través d’algun comentari.

 

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s