Pizza bombs


Aquesta recepta és una altra manera de menjar pizza de manera còmode i divertida, espero que us agradin!

Ingredients:

  • Pizza dough (o massa de pizza ja feta, es pot congelar un cop feta i descongelar quan la necessiteu).
  • Tomàquet fregit
  • Formatge ratllat (emmental, cheddar, mozzarella…)
  • Farcit lliure: tonyina, pernil dolç…
  • Farina
  • 1 ou batut

Procediment:

  1. Preparar la massa de la pizza tal i com s’explica en aquest post del blog o en aquest vídeo del youtube.
  2. Si no aneu a fer la recepta el mateix dia que feu la massa, la podeu congelar i descongelar el dia que la voleu utilitzar.
  3. Enfarinar la taula de treball.
  4. Agafar porcions de la massa de la mida d’un puny i aplanar-les amb el corró tot intentant que quedin en forma rodona i no gaire fines per a evitar que la massa es trenqui.
  5. Posar una cullerada de tomàquet fregit i estendre’l a cada tros de massa.
  6. Posar els ingredients per a farcir la massa, els que vulgueu i amb la quantitat que vulgueu tenint en compte de no sobrecarregar en excés i de tallar els ingredients en petits trossos per tal que, a l’hora de tancar la “bomba”, no us costi, no surtin els ingredients per fora i no es trenqui la massa (ja veureu a les fotografies que en algun cas em va passar a mi ;P).
  7. Tancar la bomba, fent plecs amb la massa de l’exterior a l’interior de la rodona i pessigant al final amb els dits.20161224_203003_HDR.jpg
  8. Disposar les “boles-pizza” en una safata de forn, tenint en compte que el plec s’ha de trobar a la part de sota per evitar que s’obrin.
  9. Pintar les boles amb ou batut.
  10. Enfornar a 180ºC amb escalfor a dalt i a baix durant 20-30 minuts o fins que les “boles-pizza” estiguin daurades per dalt.

20161224_212400_HDR.jpg

Aquestes “boles-pizza” o pizza bombs, són ideals per a un sopar amb amics o per a un aperitiu o menjar de tapes. Són divertides perquè podeu fer diferents farcits sorpresa. La massa de la pizza queda bastant gruixuda i aleshores té més textura de pa que de pizza, però això va a gustos, hi ha gent que li agrada la massa de la pizza ben fineta i hi ha gent que la prefereix gruixuda; tot i així, encara que us agradi fineta us recomano fer la recepta perquè és una altra manera de menjar pizza. Si es mengen calentes el formatge fos tindrà més gràcia, però també es poden menjar fredes, penseu que en ser una bola triguen més en refredar-se.

20161224_210637_HDR.jpg

Si voleu saber més sobre les masses de pizza i pa i sobre els seus ingredients com la farina de força o el llevat fresc, podeu llegir aquest post.

BON PROFIT!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s