Ideal per acompanyar carns i peixos!
Tot i que necessita del seu temps de cocció, ja que s’ha de coure a baixa temperatura per a que doni dolçor, és una recepta molt fàcil de fer, només s’ha d’anar de tant en tant a mirar el forn.
Ingredients:
PER A DUES PERSONES:
- 1 ceba
- 2 dents d’all
- 2 patates
- Oli d’oliva, sal i julivert sec i picat
Procediment:
- Preescalfar el forn a 200 graus
- Tallar la ceba a juliana i posar-la en una safata de vidre amb un bon raig d’oli i sal
- Posar la safata al forn i baixar-lo a 180 graus. Cal anar barrejant de tant en tant.
- Quan la seva es comenci a daurar, baixar el forn a 100 graus. Afegir-hi els dos dents d’all, talladets ben petits.
- Pelar i tallar les patates a làmines.
- Quan la seva comenci a estar transparent, afegir les patates a làmines per la part superior, afegir sal, i, si cal, oli. Pujar el forn a 160ºC.
- Afegir el julivert en els últims 5-10 minuts de cocció.
- S’ha de treure del forn quan la patata es pugui travessar fàcilment amb un ganivet.
Si a la mateixa safata hi afegim unes cuixes de pollastre (recordeu que primer s’han de fer amb la cara de la pell boca avall per a que deixin anar el greix i, després, girar-ho per a que estigui cruixent…) quedarà més o menys així!
ESCRIUVIU-ME A VEURE COM US SURT!
ESPERO QUE US AGRADI MOLT!!! BON PROFIT!!!