Salsa d’ametlles

Ideal per acompanyar carns i peixos!!!

Ingredients:

  • 80g d’ametlles torrades
  • 200 mL de crema de llet (en la seva versió més lleugera es pot substituir per caldo)
  • 1/2 ceba
  • Sal i pebre
  • 1/2 got de vi blanc (opcional)
  • Patates fregides a dauets i pernil salat (opcional)

Procediment:

  1. Tallar la ceba a cubs o brunoise depèn de la mida que us agradi i daurar-la a la paella a foc mig amb una mica de sal per a que deixi anar el suc. Si heu optat per l’opció de la crema de llet, és millor utilitzar la mantega com a greix, que no pas l’oli, ja que l’oli i la llet no lligaran tan bé.
  2. Si s’ha optat per afegir-hi una mica de vi blanc, cal que l’afegiu a la paella quan la ceba ja estigui cuita (transparent) i deixar-lo reduir.
  3. Picar les ametlles ben fines amb la picadora.
  4. Afegir la crema de llet o el caldo i les ametlles a la paella.

Ideal per acompanyar peixos, com el rap, o carn, com uns filets de pollastre a la planxa!

Per a una versió alternativa i més condimentada, es pot fregir a banda uns daus de patata, i més tard, uns trossets de pernil salat i afegir-los a últim moment a la salsa. El resultat és boníssim!

Advertisements

Hi ha 2 comentaris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s