Ideal per acompanyar carns i peixos!!!
Ingredients:
- 80g d’ametlles torrades
- 200 mL de crema de llet (en la seva versió més lleugera es pot substituir per caldo)
- 1/2 ceba
- Sal i pebre
- 1/2 got de vi blanc (opcional)
- Patates fregides a dauets i pernil salat (opcional)
Procediment:
- Tallar la ceba a cubs o brunoise depèn de la mida que us agradi i daurar-la a la paella a foc mig amb una mica de sal per a que deixi anar el suc. Si heu optat per l’opció de la crema de llet, és millor utilitzar la mantega com a greix, que no pas l’oli, ja que l’oli i la llet no lligaran tan bé.
- Si s’ha optat per afegir-hi una mica de vi blanc, cal que l’afegiu a la paella quan la ceba ja estigui cuita (transparent) i deixar-lo reduir.
- Picar les ametlles ben fines amb la picadora.
- Afegir la crema de llet o el caldo i les ametlles a la paella.
Ideal per acompanyar peixos, com el rap, o carn, com uns filets de pollastre a la planxa!
Per a una versió alternativa i més condimentada, es pot fregir a banda uns daus de patata, i més tard, uns trossets de pernil salat i afegir-los a últim moment a la salsa. El resultat és boníssim!
Fa una pinta increïble!
M'agradaM'agrada
Ho està! Boníssima, ràpida, ideal per sucar pa, vaja!
M'agradaM'agrada