mmmm sense paraules, no puc dir que sigui la recepta més sana del món, però amb una bona mesura és deliciosa i tampoc fa mal!
Ingredients:
PER A 4 PERSONES:
- 1 kg de coliflor
- 4 ous
- 1l de llet
- 2 cullerades soperes de farina
- 2 cullerades soperes de mantega
- Salsa de tomàquet
- Formatge emmental
Procediment:
- Fer la salsa beixamel. Cal que estigui més aviat líquida.
- Fer els ous durs.
- Fer la salsa de tomàquet.
Aquests tres passos poden estar fets a priori. Jo la salsa de tomàquet fins i tot la congelo.
- Bullir la coliflor. Jo la faig a l’olla pressió. Sobretot no us passeu de cocció, penseu que després ho enfornarem.
- Muntar la safata de forn, amb una fina capa de beixamel a sota, per evitar que s’enganxi.
- Obrir els ous durs per la meitat i posar-los al voltant de la safata.
- Posar els trossos de coliflor en els llocs sobrants.
- Posar una cullerada de salsa de tomàquet sobre de cada ou dur.
- Cobrir tant els ous com la col-i-flor amb beixamel i després amb el formatge ratllat.
- Gratinar fins que la part de dalt sigui daurada.