A molta gent li fa respecte, però diuen que el conill, juntament amb el pollastre i el gall d’indi, és una de les carns més saludables que hi ha, entre d’altres, pel seu baix contingut en greixos. El conill és una carn molt saborosa i molt bona si està tendre. No li feu fàstics, està per xupar-se’n els dits!!!
Ingredients:
- 1 conill tallat a octaus
- 2 dents d’all
- 1 ceba
- Vi ranci, vi negre o moscatell sec
- Ametlles i avellanes torrades
- 1 llesca de pa
- Oli i sal
Procediment:
- Daurar a la paella el conill, salat prèviament, amb un bon raig d’oli d’oliva i retirar-lo
- A la mateixa paella* i amb el mateix oli, fregir les dents d’all tallades a làmines i la llesca de pa. Retirar-ho en un morter quan estiguin ben daurats.
- En un morter, picar els fruits secs, amb l’all i el pa. Hi ha gent que també li afegeix el fetge a la picada i dóna molt bon gust.
- A la paella afegir el conill, amb un got de l’alcohol que hàgiu escollit i deixar reduir per a que s’evapori l’alcohol.
- Un cop s’hagi reduït, afegir un got d’aigua i la picada, cal que faci xup-xup durant uns minuts, com més temps hi estigueu, més tendre serà el conill, però més es reduirà l’aigua, així que li heu d’afegir al gust segons com vulgueu l’espessor de la salsa.
*En realitat jo vaig fregir el conill en una planxa i la resta ho vaig fer en una cassola, com podeu veure a les fotografies.
Està per sucar-hi pa!!!
No voldria molestar, però les cabeces d’alls no tenen dents.
El que en castellà en diuen dientes de ajo són alls o grans d’all.
La recepte, ben triada.
M'agradaM'agrada
No molestes gens! Ans el contrari! Em sembla un comentari molt interessant i no n’estava gens al corrent. Moltes gràcies
M'agradaM'agrada