Pollastre al forn

No sé a vosaltres, però a mi, tan si és hivern com estiu sempre em ve de gust el pollastre al forn!!! És una recepta senzilla, però molt gustosa i resultona! I evidentment permet moltes variacions, us deixo amb la meva versió:

20160227_154711_hdr.jpgIngredients:

PER A DUES PERSONES

  • 2 cuixes de pollastre
  • 1 patata
  • 2 pastanagues (depèn de la mida)
  • 1/2 ceba
  • 2 dents d’all
  • Herbes per aromatitzar: romaní, farigola, julivert…
  • Sal i pebre
  • Oli d’oliva
  • 1 got d’aigua aigua i 1 got de vi blanc

Procediment:

  1. En una safata de vidre de forn col·locar al fons la ceba tallada a juliana, la pastanaga tallada a rodanxes i les cuixes de pollastre amb la pell boca avall. Aquest fet és molt important, ja que d’aquesta manera la ceba s’empaparà amb el greix de la pell del pollastre. Per sobre, banyar-ho amb un bon raig d’oli d’oliva, un got de vi blanc, les herbes i sal. Ho col·loquem tot al forn a 180 graus.
  2. Al cap de mitja hora, quan la part de dalt de les cuixes estigui daurada, cal retirar la safata del forn i no desconnectar-lo perquè no perdi la calor. Aleshores cal retirar les cuixes, remoure la ceba i la pastanaga, afegir-hi els dos dents d’all i la patata, afegir-hi sal i un got d’aigua si es veu que està sec (la gràcia és que després hi hagi suc per sucar el pa, i podeu afegir més aigua, si voleu) i, a sobre, col·locar-hi les cuixes de pollastre, aquesta vegada amb la pell boca amunt. Cal salar i posar-hi herbes a la pell per a que estigui ben gustosa. Un cop fet això ho podem tornar a enfornar a 180 graus.
  3. Al cap de mitja hora, podem comprovar l’aspecte de la pell. A mi m’encanta que estigui ben torrada, per tant, si a aquestes alçades la pell encara no s’ha torrat el que faig és pujar uns 20 graus el forn.

I aquest n’és el resultat!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s