No sé a vosaltres, però a mi, tan si és hivern com estiu sempre em ve de gust el pollastre al forn!!! És una recepta senzilla, però molt gustosa i resultona! I evidentment permet moltes variacions, us deixo amb la meva versió:
Ingredients:
PER A DUES PERSONES
- 2 cuixes de pollastre
- 1 patata
- 2 pastanagues (depèn de la mida)
- 1/2 ceba
- 2 dents d’all
- Herbes per aromatitzar: romaní, farigola, julivert…
- Sal i pebre
- Oli d’oliva
- 1 got d’aigua aigua i 1 got de vi blanc
Procediment:
- En una safata de vidre de forn col·locar al fons la ceba tallada a juliana, la pastanaga tallada a rodanxes, els dos dents d’all tallats per la meitat i sense el cor i les cuixes de pollastre amb la pell boca avall. Aquest fet és molt important, ja que d’aquesta manera la ceba s’empaparà amb el greix de la pell del pollastre. Per sobre, banyar-ho amb un bon raig d’oli d’oliva, un got de vi blanc, les herbes i sal. Ho col·loquem tot al forn a 180 graus.
- Al cap de mitja hora, quan la part de dalt de les cuixes estigui daurada, cal retirar la safata del forn i no desconnectar-lo perquè no perdi la calor. Aleshores cal retirar les cuixes, remoure la ceba i la pastanaga, afegir-hi els dos dents d’all i la patata, afegir-hi sal i un got d’aigua si es veu que està sec (la gràcia és que després hi hagi suc per sucar el pa, i podeu afegir més aigua, si voleu) i, a sobre, col·locar-hi les cuixes de pollastre, aquesta vegada amb la pell boca amunt. Cal salar i posar-hi herbes a la pell per a que estigui ben gustosa. Un cop fet això ho podem tornar a enfornar a 180 graus.
- Al cap de mitja hora, podem comprovar l’aspecte de la pell. A mi m’encanta que estigui ben torrada, per tant, si a aquestes alçades la pell encara no s’ha torrat el que faig és pujar uns 20 graus el forn.
I aquest n’és el resultat!