Panets


Aquesta recepta dóna lloc a panets flonjos i tendres, ideals per a farcir com a entrepans per a berenar, però sobretot jo els faig servir per omplir-los amb hamburguesa. Tot i que un dia amb uns amics també els vam farcir de pulled pork, deliciós!!!!

20160716_211251_hdr.jpg

Per a més informació sobre les masses de pa podeu llegir el següent post clicant el següent link.

Ingredients (per a 8 panets petits)

Depèn de la mida que vulgueu, la massa total la podeu subdividir en 6 panets, penseu que creixen en llevar i en enfornar.

20160712_182147_hdr.jpg

  • 350g de farina de força
  • 1 ou
  • 30g d’oli
  • 1 got de llet tèbia (30 segons al microones)
  • 10 g de llevat fresc (1/2 pastilla aproximadament)
  • Sal i sucre

Procediment:

  1. Escalfar la llet (cal que quan poseu el dit no cremi, tan sols que noteu una mica d’escalfor, del contrari, quan poseu el llevat, morirà). Desfer el llevat amb la llet.
  2. En un bol, fer un volcà amb la farina i al mig, posar-hi un ou batut, la llet i l’oli. Amassar. Afegir després un pessic ben abundant de sal i un altre de sucre.
  3. Amassar fins a aconseguir una massa homogènia i deixar reposar durant com a mínim 1h amb un drap (jo ho deixo dins del forn sense encendre).
  4. Enfarinar la taula i fer boles amb la massa. Deixar reposar durant com a mínim 1h més les boles en la mateixa safata de forn on les enfornarem. No les poseu molt juntes perquè penseu que creixeran.
    20160712_203529_hdr.jpg
    La part del tancament és la que anirà a sota quan l’enfornem

    Com veieu a la segona foto els panets estan molt junts perquè ja han llevat. Com podeu observar surten panets grans si es fa la divisió de la massa en sis i com que no he deixat prou espai alguns s’han ajuntat quan la massa ha crescut, un cop enfornats se separen fàcilment.

  5. Pintar les boles amb aigua farà que la crosta sigui cruixent, pintar-les amb ou o llet que sigui lluenta o daurada i enfarinar-les quedaran més rústiques. Depèn de l’acabat que els vulgueu donar. El que si que faig sempre és fer una creu al mig de cada panet amb un ganivet ben esmolat.20160314_072011_hdr.jpg
  6. Enfornar durant 15 minuts (dependrà de la mida de les boles, si heu dividit la massa en 6 o 8 panets) a 180ºC.

20160716_211259_hdr.jpg

Us presento a continuació una de les possibilitats per menjar-se aquests panets. BON PROFIT!

20160712_231532_hdr.jpg
Panet amb hamburguesa de pollastre amb formatge, ceba al forn amb julivert i bacó cruixent al forn.
Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s