Si, una altra vegada no sé preparar el cuscús en la seva forma tradicional, però aquesta és la manera com ho faig a casa i ens agrada… és una manera de menjar calent i sa. Espero que us agradi.
Ingredients:
PER A DUES PERSONES:
- Cuscús (sèmola de blat)
- Caldo de pollastre
- 1/2 carbassó
- 1/2 ceba
- 1 pastanaga
- 2 talls de bacó
- Sal, pebre i canyella
Seguiu les instruccions del vostre paquet de cuscús per saber la quantitat de cuscús i de caldo proporcionalment. tot dependrà també, si us agrada ben sec o més caldós.
Procediment:
- En una paella posar-hi un raig d’oli i fregir la ceba tallada a brunoise a foc mig. I seguidament, la pastanaga, en primer lloc, i al cap de pocs minuts, el carbassó, també tallat ben petit, a dauets, jo el que faig és fer làmines transversals (al llarg del carbassó o la pastanaga) i després pals per fer seguidament daus.
- Quan la ceba comenci a estar transparent i el carbassó tou, afegir el bacó.
- Quan el bacó dauri, afegir el caldo fins que estigui ben calent.
- Apagar el foc i incorporar el cuscús per a que s’hidrati.
- Afegir una cullerada de mantega per evitar que el cuscús s’enganxi i remenar bé.
- A mi m’encanta condimentar-lo amb sal, pebre negre mòlt i canyella, el toc de la canyella em recorda molt als plats marroquins i penso que li dóna un toc especial.
Espero que us agradi, BON PROFIT!
En aquesta última versió hi vaig afegir pebrot vermell.