Bacalhau com natas

És temps de quaresma i la tradició marca menjar bacallà, ja que aleshores era tradicional fer un temps d’abstinència de carn i excessos de tot tipus (després de la disbauxa del Carnestoltes) i el bacallà era dels peixos més econòmics (contràriament del que ens trobem ara, tot i que jo faig trampes, tant econòmiques, com ecològiques com gastronòmiques i el compro congelat…). La recepta que us proposo ara no sé si l’acceptarien per la quaresma, ja que és bastant calòrica, però està boníssima, i si us voleu permetre saltar-vos els límits us la recomano molt! És una recepta tradicional de Portugal, on fan infinitats de plats amb bacallà, però aquest és una estrella!!

20160224_225215_hdr.jpg

Ingredients:

PER A DUES PERSONES:

  • 2 patates no gaire grans
  • 2 lloms de bacallà
  • 1/2 ceba
  • Mantega
  • Crema de llet (200ml)
  • 1 cullerada de maizena rasa (o farina)
  • Oli 
  • Formatge per a gratinar

Ingredients:

  1. En el cas de comprar el bacallà fresc (i no congelat com faig jo), s’haurà de posar en remull el dia abans per dessalar-lo i canviar d’aigua un parell de vegades.
  2. En una paella fregir les patates en oli i escórrer-les
  3. Treure la pell al bacallà
  4. En una paella fregir la ceba amb mantega a foc mig-lent i quan estigui transparent afegir el bacallà (hi ha versions que enlloc de fregir el bacallà el bullen, la meva experiència és que el bacallà ja es va desmigant amb la calor de la paella si l’anem ajudant amb una espàtula de fusta).
  5. Afegir una cullerada rasa de maizena i anar remenant fins que es faci una barreja més o menys homogènia de la ceba, el bacallà desfet i la maizena.
  6. Afegir les patates i la crema de llet i remenar durant un minut
  7. Gratinar al forn

TrucLa maizena és la marca que jo conec de la farina de blat de moro, però serviria qualsevol altre o farina normal. Serveix per espessir la salsa. 

Per treure la pell del bacallà, que normalment està molt enganxada, el que faig és posar-lo per la banda de la pell en una paella a foc lent. Al cap de poc, podem retirar-ho i veureu que podreu retirar la pell fàcilment.

Si voleu més salsa o més lleugera hi podeu afegir llet. Sobretot no feu servir oli per a la ceba i el bacallà perquè no lligarà la salsa.

20160224_225207_hdr.jpg20160224_224026_hdr.jpg

BOM PROVEITO!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s