Us presento una de les receptes estrella del meu marit!!! Resulta que la Quix de la Lorena és la més famosa de totes les quiches, aquest pastís salat típic de frança que, en realitat, dóna peu a un munt de possibilitats! L’origen d’aquest nom prové de la zona de França on és originària la Quiche, prop d’Alemanya, i les seves arrels són semblants a les de la paraula anglesa “cake”.
Ingredients:
PER A LA BASE
- Massa brisa (o trencada, en castellà, quebrada)
PER AL FARCIMENT COMÚ (igual en totes les quiches)
- 1 pot de nata de 250 ml
- 3 ous
- Formatge ratllat (es posa per sobre, per gratinar, per exemple, emmental)
Com més contingut en greix tingui la “llet” més densa serà la quiche, per tant, si fem servir llet sencera, la quiche serà més saludable, suau i flonja i, si fem servir nata per muntar, quedarà més densa i saborosa, tot depèn de gustos! Nosaltres fem servir crema de llet o nata per cuinar, però algun dia he fet la trampa de fer servir la nata per muntar…També es pot fer servir mig i mig.
PER AL FARCIMENT DE LA QUICHE LORRAINE
- 4 lonxes de Cansalada
- 1/2 ceba
- Més formatge ratllat, 100g aproximadament, (de tipus barrejats)
Procediment:
- En una paella fregir a foc mig i amb poc oli la ceba tallada a brunoise, quan estigui tova, afegir-hi la cansalada tallada a tires curtes.
- Mentrestant, en un bol, batre energèticament (pot ser amb la batedora de varilles) els ous amb la llet.
- Afegir al bol, el formatge ratllat (també poden ser trossos de formatge) i el contingut de la paella. Afegir sal i pebre i remenar amb una cullera de fusta.
- Estendre la massa sobre un paper de forn i aquest sobre d’un motlle no gaire alt. Fer forats amb la forquilla a tota la massa. Es pot fer un cop de forn a la massa abans. Afegir-hi el contingut del bol.
- Afegir formatge ratllat per dalt.
- Posar el forn durant els primers 10 minuts a 180ºC només per la part de baix per tal que es faci la massa i, després, canviar-ho a dalt i a baix.
- Treure-ho del forn quan s’hagi daurat per dalt.
BON PROFIT!!!!