M’he aficionat a les amanides de mongeta tendra. Permeten una versió estiuenca sense hidrats ben fresca i saludable i són molt versàtils! Aquí us deixo una versió de les mil i una que es poden fer.
Ingredients:
- Mongeta tendra (100g per persona)
- Tomàquet madur (d’amanida, tipus cherry pera o montserrat…)
- Parmesà en escames (per exemple)
- Ou dur (1/2 ou dur per persona)
- Oli i sal (procureu que l’oli sigui bo i intens)
- Tonyina (opcional)
- Pernil salat (opcional)
Procediment:
- Bullir la mongeta tendra tallada a trossos de 3 cm.
- Fer l’ou dur.
- Deixar temperar la mongeta tendra i l’ou dur. Si es posen en aigua freda, o fins i tot, aigua amb glaçons es tala la cocció, per a qui li agradi la mongeta més al dente.
- Trossejar els tomàquets i l’ou dur.
- Barrejar en un bol tots els ingredients i reservar a la nevera. Millor amanir a últim moment.
Si voleu, podeu consultar la versió calenta d’aquest plat.
Digueu-me si proveu altres versions
BON PROFIT!!!!