Arriba el bon temps, i amb ell els àpats que no cal cuinar!
Les llenties són les llegums que crec que són més agraïdes, tant a l’estiu com a l’hivern, calentes o fredes, amb un munt de combinacions, tot els queda bé!
Us presento la meva amanida de llenties:
INGREDIENTS
- Llenties cuites
- Pebrots vermells escalivats
- Salsitxes de vedella i espinacs
- Ceba
- Rostes
- Formatge feta
- Oli, sal, pebre i orenga
PROCEDIMENT
Les amanides no tenen cap dificultat en quan al procediment, a més, en aquests cas, es poden comprar els ingredients ja fets i d’aquesta manera estalviar en temps de preparació.
L’única cosa que s’haurà de fer abans de barrejar tots els ingredients en un bol, és fregir la ceba i passar per la planxa a les salsitxes.
Si no teniu salsitxes d’espinacs, nosaltres les vam comprar al mercat ja fetes, podeu fer servir salsitxes normals, o botifarra o salsitxes normals i espinacs per separat.
Per qui vulgui fer artesanalment algun dels ingredients us deixo amb alguns trucs:
Pebrot escalivat: 30-45 min al forn a 180ºC sense embolicar amb paper de plata i amb un bon raig d’oli, cal treure’l del forn quan estigui la pell un poc cremada i la carn del pebrot tova.
Rostes: Posar al forn daus de pa sense oli a 180ºC, s’han de donar voltes perquè es torrin de totes bandes.
Mira que ami se’m feien pesades les amanides de llenties, però el toc dels crostons i del pebrot és la clau!
M'agradaM'agrada
Què curiós que el pebrot et sigui un ingredient clau!!! ;P
M'agradaM'agrada