Croquetes de pollastre sense lactosa


Si! Aptes per als intolerants a la lactosa! No tenen la cremositat de la beixamel, però són molt suaus i tenen un gust de caldo impressionant! Boníssimes!

20181021_204820.jpgI què he fet? Substituir la mantega per llard i substituir la llet per caldo de verdures i pollastre i reduir una mica la quantitat de caldo. Aquí teniu les proporcions:

Ingredients:

  • 2 pits de pollastre sobrants del caldo o del pollastre a l’ast.
  • 1 ceba petita o 1/2 gran
  • 1 got i mig de caldo de verdures o pollastre fet a casa
  • 3 cullerades soperes i colmades de farina
  • 3 cullerades d’oli d’oliva o de llard
  • Sal i pebre
  • Ou i pa ratllat per arrebossar

Procediment:

  1. Picar la ceba i coure-la a foc mig-baix amb les 3 cullerades d’oli d’oliva o de llard.
  2. Mentrestant, picar el pollastre i reservar-lo.
  3. Quan la ceba estigui cuita i lleugerament daurada, afegir les 3 cullerades de farina ben colmades i fer una massa que estigui tota impregnada pel greix (si cal, es pot afegir més greix). Cal coure una mica la farina per a que les croquetes no en facin gust.
  4. Afegir el pollastre picat i seguidament el got i mig de caldo. I barrejar fins que la massa sigui molt espessa. Reservar a la nevera amb plàstic de film o similar, si pot ser durant tot un dia.
  5. Fer forma amb les croquetes amb les mans i arrebossar-les amb ou i pa ratllat. Fregir-les a foc alt.

Les croquetes es poden congelar arrebossades i fregir-les en el moment de menjar. Es poden menjar fredes o calentes.

BON PROFIT!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s