Si! Aptes per als intolerants a la lactosa! No tenen la cremositat de la beixamel, però són molt suaus i tenen un gust de caldo impressionant! Boníssimes!
I què he fet? Substituir la mantega per llard i substituir la llet per caldo de verdures i pollastre i reduir una mica la quantitat de caldo. Aquí teniu les proporcions:
Ingredients:
- 2 pits de pollastre sobrants del caldo o del pollastre a l’ast.
- 1 ceba petita o 1/2 gran
- 1 got i mig de caldo de verdures o pollastre fet a casa
- 3 cullerades soperes i colmades de farina
- 3 cullerades d’oli d’oliva o de llard
- Sal i pebre
- Ou i pa ratllat per arrebossar
Procediment:
- Picar la ceba i coure-la a foc mig-baix amb les 3 cullerades d’oli d’oliva o de llard.
- Mentrestant, picar el pollastre i reservar-lo.
- Quan la ceba estigui cuita i lleugerament daurada, afegir les 3 cullerades de farina ben colmades i fer una massa que estigui tota impregnada pel greix (si cal, es pot afegir més greix). Cal coure una mica la farina per a que les croquetes no en facin gust.
- Afegir el pollastre picat i seguidament el got i mig de caldo. I barrejar fins que la massa sigui molt espessa. Reservar a la nevera amb plàstic de film o similar, si pot ser durant tot un dia.
- Fer forma amb les croquetes amb les mans i arrebossar-les amb ou i pa ratllat. Fregir-les a foc alt.
Les croquetes es poden congelar arrebossades i fregir-les en el moment de menjar. Es poden menjar fredes o calentes.
BON PROFIT!