Pastís esponjós de taronja


En moltes receptes, per exemple, per a la crema pastissera, es requereix només l’ús dels rovells d’ou i no de l’ou sencer. Doncs bé, després de Sant Joan o després de Sant Josep tinc un munt de clares per gastar! I aquesta és una de les receptes que faig.

Les clares d’ou es poden congelar en un tupper i així utilitzar-les quan calgui. El que faig jo és escriure a la tapa la data i el pes o el número de clares, per després tenir una mica d’idea quan les hagi d’utilitzar. En aquesta recepta es gasten 4 clares, sense el rovell, d’aquesta manera ens dóna l’oportunitat d’utilitzar les clares que ens han sobrat d’altres receptes.

Aquest pastís no és gaire gran, es pot menjar entre 4 persones, i és un pastís de textura molt suau i flonja que té un regust especial a taronja. No és un pa de pessic dens ni amb molt de cos.

20180416_222921_HDR.jpg

Ingredients:

  • 160g de sucre
  • 90g de farina
  • Ratlladura de la pell de dues taronges
  • 90g de mantega
  • 4 clares a punt de neu
  • Virutes de xocolata (opcional)

Procediment:

  1. En un bol alt, batre les clares a punt de neu amb una cullerada del sucre que haguem de fer servir per al pastís. Per muntar-les millor, cal que les clares estiguin a temperatura ambient o, fins i tot, posar el bol sobre del bany maria.
  2. Fondre la mantega durant 30 segons al microones.
  3. En un altre bol, barrejar el sucre amb la mantega i seguidament amb la farina i la ratlladura de la pell de les taronges.20180416_192732_HDR.jpg
  4. Afegir les clares a punt de neu amb moviments envolvents.
  5. Enfarinar les boletes de xocolata per a què no caiguin al fons i barrejar-les amb la massa.
  6. Untar un motlle amb mantega i després espolvorejar-lo amb farina per evitar que s’enganxi. També hi ha gent que utilitza oli.20180416_192947_HDR.jpg
  7. Enfornar la massa en un forn preescalfat a 160ºC durant 30 minuts o fins que el punxem amb un ganivet i aquest surti net.

20180416_222912_HDR.jpg

Bon profit!!!!

 

 

Advertisement

Hi ha 3 comentaris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s