En moltes receptes, per exemple, per a la crema pastissera, es requereix només l’ús dels rovells d’ou i no de l’ou sencer. Doncs bé, després de Sant Joan o després de Sant Josep tinc un munt de clares per gastar! I aquesta és una de les receptes que faig.
Les clares d’ou es poden congelar en un tupper i així utilitzar-les quan calgui. El que faig jo és escriure a la tapa la data i el pes o el número de clares, per després tenir una mica d’idea quan les hagi d’utilitzar. En aquesta recepta es gasten 4 clares, sense el rovell, d’aquesta manera ens dóna l’oportunitat d’utilitzar les clares que ens han sobrat d’altres receptes.
Aquest pastís no és gaire gran, es pot menjar entre 4 persones, i és un pastís de textura molt suau i flonja que té un regust especial a taronja. No és un pa de pessic dens ni amb molt de cos.
Ingredients:
- 160g de sucre
- 90g de farina
- Ratlladura de la pell de dues taronges
- 90g de mantega
- 4 clares a punt de neu
- Virutes de xocolata (opcional)
Procediment:
- En un bol alt, batre les clares a punt de neu amb una cullerada del sucre que haguem de fer servir per al pastís. Per muntar-les millor, cal que les clares estiguin a temperatura ambient o, fins i tot, posar el bol sobre del bany maria.
- Fondre la mantega durant 30 segons al microones.
- En un altre bol, barrejar el sucre amb la mantega i seguidament amb la farina i la ratlladura de la pell de les taronges.
- Afegir les clares a punt de neu amb moviments envolvents.
- Enfarinar les boletes de xocolata per a què no caiguin al fons i barrejar-les amb la massa.
- Untar un motlle amb mantega i després espolvorejar-lo amb farina per evitar que s’enganxi. També hi ha gent que utilitza oli.
- Enfornar la massa en un forn preescalfat a 160ºC durant 30 minuts o fins que el punxem amb un ganivet i aquest surti net.
Bon profit!!!!
Quina pintaaaa!!! I quina bona idea per reaprofitar! Aquest me l’apunto!! 😁
M'agradaM'agrada
Perdó, volia dir “aquest TAMBÉ me l’apunto” 😋😉
M'agradaM'agrada
Merci! A veure si passa a ser una de les teves prefes
M'agradaM'agrada