Les croquetes són un gran exemple de la nostra cuina d’aprofitament, amb la mateixa recepta base se’n poden fer de centenars de combinacions! De fet hi ha comerços dedicats exclusivament a la confecció de croquetes de diferents gustos.
Ingredients:
- 4 cullerades soperes de farina
- 1 got de llet
- Pa ratllat
- 1 ou
- 1/2 ceba
- 2 pebrots escalivats
- Mantega
S’hi pot afegir formatge de cabra a la mescla.
Procediment:
Seguirem la recepta base original:
- Fregir la ceba tallada molt petita, fins i tot la podeu picar, a foc mig amb mantega. El fet d’utilitzar mantega i no oli d’oliva és perquè lliga millor amb la llet.
- Quan la ceba estigui lleugerament daurada afegir 4 cullerades soperes de farina (no rases) i deixar que es cogui per evitar el gust a farina crua, si cal, afegir més mantega.
- Afegir els pebrots escalivats triturats o tallats ben finets si us agrada trobar-ne trossets. Remenar amb una cullera de fusta.
- Afegir poc a poc un got de llet a la barreja remenant amb la cullera de fusta. Afegir tanta llet fins que quedi una massa ben espessa que se separi de la paella. Depenent de la farina que li hàgiu posat i de la quantitat d’aigua dels pebrots, potser necessitareu més o menys llet que un got. Us poso la foto per a què veieu com hauria de quedar:
- Deixar reposar la massa durant una nit a la nevera.
- Al dia següent, fer la forma de les croquetes amb les mans i arrebossar amb ou i pa ratllat.
- Fregir en una paella amb oli molt calent per evitar que es desfacin.
ESPERO QUE LES GAUDIU I QUE US N’INVENTEU MÉS BARREGES!!!