I arriba una de les receptes estrella!!! Els canelons cadascú els fa a casa a la seva manera, però l’àvia de la meva parella en té una d’infal·lible! I aquest any hem tingut l’honor de conèixer-ne el secret i poder-lo compartir amb vosaltres.
Ingredients: Per a 40 canelons!!!
- 1 tomàquet madur
- 2 grans d’all
- 1 ceba
- 1/4 kg de carn magra de porc
- 1/2 pollastre
- 1/4 de kg de vedella
- 2 ous durs
- 2 botifarres
- 2 llaunes de paté
- Oli d’oliva
- 40 plaques de canelons (precuinades millor)
- Beixamel
Procediment del farcit:
- El sofregit: En una paella amb oli, fregir els alls i la ceba ratllada, quan estigui tova i transparent, afegir el tomàquet ratllat i quan estigui daurat retirar. Si voleu no cal ratllar, perquè després ho podeu picar.
- La carn: Treure la pell del pollastre i el greix de la vedella. Fregir la carn (excepte la botifarra) en una paella amb abundant oli. No cal fer-la en excés, ja que després, es tornarà a passar per la paella i posteriorment al forn.
- Deixar refredar el pollastre i treure’n l’ós.
- Picar la carn juntament amb els ous durs i el sofregit. La botifarra es pica crua i sense la pell. Normalment cal fer-ho a passos.
- En una paella amb oli, tornar a posar-hi la carn, els ous i el sofregit de tal manera que tot quedi ben barrejat. És el moment d’afegir-hi la sal al gust.
- Afegir-hi el paté i tres cullerades soperes de beixamel.
El farcit es pot congelar o fer-lo d’un dia per un altre.
Procediment dels canelons:
- La pasta: Fer bullir les plaques segons les instruccions del paquet amb aigua i oli i refredar amb aigua freda.
- Engreixar la safata de forn amb margarina i posar-hi els canelons enrotllats.
- Afegir-hi la beixamel a dojo, el formatge ratllat emmental i trossos de margarina abans de gratinar-los.
Els canelons es poden congelar i fer el pas de la beixamel el dia que s’escaigui.
Quina bona pinta! I quines ganes de fer-hi la primera mossegada!!!!! Llàstima que encara ens hem d’esperar més d’una setmana per què arribi Cap d’any
M'agradaLiked by 1 person
Són espectacularment bons!!!! Nyam,Nyam…amb ganes que arribi el dia.!!!!!
M'agradaLiked by 1 person
Quina bona pinta.
Molt bona feina.
M'agradaLiked by 1 person
Una gran recepta, ara falta la del guisat de Setmana Santa, per llepar-se els dits.
Ja tinc ganes de provar-los.
M'agradaLiked by 1 person
Crec que sortirant molt bons perquè s’han fet amb molta il·lusió
M'agradaLiked by 1 person
El resultat ha estat el que esperàvem… deliciosos! Buf, quina pressió…
M'agradaM'agrada
[…] Jo amb el caldo faig una mica de trampa i el faig amb l’olla a pressió, està boníssim igual. Aleshores el que faig és posar tot el que no menjaré però que li dóna gust a la sopa a sota de tot, després hi poso un cistell que ja incorpora l’olla a pressió i a dins les verdures ben tallades que em menjaré amb la sopa i a sobre la carn que faré servir per la carn d’olla o, com en aquest cas, per a fer croquetes o canelons. […]
M'agradaM'agrada
[…] ha milions de maneres de fer-ne, com en les croquetes, els caldos i els canelons, a cada casa es fa de la seva manera. Arriba la calor, i aquest plat ve molt de gust! Així que jo […]
M'agradaM'agrada