Canelons de l’àvia


I arriba una de les receptes estrella!!! Els canelons cadascú els fa a casa a la seva manera, però l’àvia de la meva parella en té una d’infal·lible! I aquest any hem tingut l’honor de conèixer-ne el secret i poder-lo compartir amb vosaltres.

Ingredients: Per a 40 canelons!!!

  • 1 tomàquet madur
  • 2 grans d’all
  • 1 ceba
  • 1/4 kg de carn magra de porc
  • 1/2 pollastre
  • 1/4 de kg de vedella
  • 2 ous durs
  • 2 botifarres
  • 2 llaunes de paté
  • Oli d’oliva
  • 40 plaques de canelons (precuinades millor)
  • Beixamel

Procediment del farcit:

  1. El sofregit: En una paella amb oli, fregir els alls i la ceba ratllada, quan estigui tova i transparent, afegir el tomàquet ratllat i quan estigui daurat retirar. Si voleu no cal ratllar, perquè després ho podeu picar.img-20170102-wa0024.jpg
  2. La carn: Treure la pell del pollastre i el greix de la vedella. Fregir la carn (excepte la botifarra) en una paella amb abundant oli. No cal fer-la en excés, ja que després, es tornarà a passar per la paella i posteriorment al forn. 

    20151219_175711

  3. Deixar refredar el pollastre i treure’n l’ós.20151219_181039
  4.  Picar la carn juntament amb els ous durs i el sofregit. La botifarra es pica crua i sense la pell. Normalment cal fer-ho a passos.20151219_182515
  5. En una paella amb oli, tornar a posar-hi la carn, els ous i el sofregit de tal manera que tot quedi ben barrejat. És el moment d’afegir-hi la sal al gust.20151219_183228
  6. Afegir-hi el paté i tres cullerades soperes de beixamel.

20151219_183528

El farcit es pot congelar o fer-lo d’un dia per un altre.

Procediment dels canelons:

  1. La pasta: Fer bullir les plaques segons les instruccions del paquet amb aigua i oli i refredar amb aigua freda.
  2. Engreixar la safata de forn amb margarina i posar-hi els canelons enrotllats. 

  3. Afegir-hi la beixamel a dojo, el formatge ratllat emmental i trossos de margarina abans de gratinar-los.

Els canelons es poden congelar i fer el pas de la beixamel el dia que s’escaigui.

20151220_115717

 

BON PROFIT I BON NADAL A TOTHOM!

Hi ha 8 comentaris

  1. […] Jo amb el caldo faig una mica de trampa i el faig amb l’olla a pressió, està boníssim igual. Aleshores el que faig és posar tot el que no menjaré però que li dóna gust a la sopa a sota de tot, després hi poso un cistell que ja incorpora l’olla a pressió i a dins les verdures ben tallades que em menjaré amb la sopa i a sobre la carn que faré servir per la carn d’olla o, com en aquest cas, per a fer croquetes o canelons. […]

    M'agrada

Deixa una resposta a Paqui Cancel·la la resposta