Risotto


El risotto és un plat típic italià que combina amb molts ingredients, la base d’arròs, brou, vi blanc, ceba, mantega i parmesà es pot combinar amb infinitat d’ingredients, verdures, bolets,…. imaginació al poder! La clau és cuinar-ho a poc a poc i anar afegint el líquid a poc a poc, per tal que el midó es vagi desprenent dels grans d’arròs i al final lligui tot el plat com una crema.

El risotto que us presento avui és potser poc atrevit, però és molt i molt bo i una alternativa fantàstica per a qui no li agradin els bolets.

IMG_6317


Ingredients:

  • Arròs (1 cullerot per a dues persones)
  • Una cullera sopera ben agraïda de mantega
  • Un rajolí d’oli
  • 1 ceba mitjana
  • 2 dents d’all picats (opcional)
  • 1 got de vi blanc
  • Parmesà (50 g aproximadament)
  • 1L de brou de verdures o de pollastre
  • Bacó (en aquest cas)
  • Julivert picat per a decorar (en aquest cas)

Procediment:

  1. En una cassola desfer la mantega amb l’oli a foc lent
  2. Afegir la ceba tallada a Brounoise (la mida va a gustos) i els alls
  3. Quan la ceba sigui transparent, afegir el bacó tallat a tires
  4. Quan el bacó estigui daurat, afegir tot l’arròs donar unes voltes ràpides amb el greix, i seguidament afegir el got de vi blanc i deixar reduir.
  5. A continuació afegir 1/2L de brou i anar remenant freqüentment. El foc ha d’estar mig-lent.
  6. Hem d’esperar a que es redueixi el líquid, si calgués més cocció de l’arròs (s’ha de tastar i el punt de l’arròs també va a gustos), afegir un got més de brou i així anar repetint l’operació fins que l’arròs està al punt. Als italians els agrada l’arròs al dente, a mi no tant, però de totes totes, és millor al dente que passat, cal anar molt en compte.
  7. A l’últim moment, apagar el foc i tirar-hi la meitat del formatge i remenar fins que es desfaci.
  8. Servir amb formatge per sobre i julivert picat.

IMG_6318

BUON APPETITO!!!!

 

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s