Coulant de xocolata


I aquí arriba unes postres dels típics, típics, no dels tradicionals de la cuina catalana, però si dels que es troben en moltíssimes cartes de restaurants i que gairebé tothom coneix, i és que aquestes postres s’ho valen!

20170724_221027_HDR.jpgEl coulant (o volcà) són unes postres franceses inventades i patentades pel cuiner Michel Bras el 1981 al seu restaurant de 3 estrelles michelín.

La clau d’aquestes postres i, el més difícil, és que quedi líquid per dintre, ja que coulant en francés significa rajant, i és això el que ha de fer, rajar i no quedar molt humit, com el brownie; el meu truc: congelar-lo abans de coure’l. Tot i així, la recepta original no és pas aquesta ni utilitza aquest truc, sinó que es tracta d’una massa de pa de pessic de xocolata que a l’interior té una salsa de xocolata aromatitzada amb cafè.

Us deixo sense més preàmbuls amb la recepta que jo utilitzo, espero que us agradi!

Ingredients:

Per a 6 coulants:

  • 160g de xocolata negra fondant
  • 180g de mantega
  • 6 ous
  • 200g de sucre
  • 90 g de farina
  • Opcional per acompanyar: gelat de vainilla, cafè…, nata muntada, maduixes, crema anglesa…
  • Mantega i farina extra per als motlles.

Procediment:

  1. Fondre a bany maria o al microones la xocolata negra tallada a trossos i la mantega i remenar de tant en tant.
  2. Batre amb unes varilles manuals 6 ous amb 200g de sucre i afegir la barreja de la xocolata fosa.
  3. Afegir la farina a poc a poc, a cullerades grans i remenar intercaladament.
  4. Untar unes flaneres amb mantega i espolvorejar-los amb farina.
  5. Omplir les flaneres amb la massa de xocolata.
  6. Congelar-les.
  7. En el moment de servir-los, enfornar-los durant uns 20 minuts sense descongelar-los amb escalfor a dalt i abaix (si els enfornéssim directament sense congelar ho faríem durant unes 10 minuts). El temps de cocció dependrà de la massa que posem a cada flanera, recordeu que han de quedar cuits per fora, però crus per dins.20170707_160514_HDR.jpg

En el meu cas, per presentar-los vaig posar una bola de gelat de vainilla al costat i vaig congelar maduixes i un cop congelades les vaig picar amb la picadora, també ho podeu fer amb el morter, i vaig espolvorejar les postres amb els trossets de maduixes, va quedar així:

20170724_221034_HDR-1.jpg

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s