Mare meva! El sofregit! Quin misteri! Quanta tradició! Quina feinada, però quin sabor! Us presento la meva versió.
Ingredients:
- 1 pebrot verd
- 1 ceba
- 10 tomàquets ben madurs (o 1 kg)
- Sal i sucre
Nota: Abans m’agradava fer el sacrilegi de posar-hi una micona de tomàquet fregit perquè li dóna un bonic color roig ben viu. L’afegia al final de tot. Ara ja he agafat el punt dels sofregits i ja no els cal, però això ja és opció personal.
Procediment:
1. Picar ben fi la ceba i el pebrot verd i fregir-los a foc mig-baix fins que canviïn de color. Afegir sal.
2. Picar els tomàquets ben fi i afegir-los a la paella. Rectificar de sal i sucre per evitar l’acidesa del tomàquet.
Fer el sofregit és un procés lent que cal de molta paciència, però val la pena!
Jo el que faig és fer-ne molt i congelar-lo en terrines de philadelphia. Queda molt bé i em permet fer dinars i sopars ben ràpids!!!
Us en poso alguns exemples:






Un bon sofregit sempre alegre qualsevol plat.
M'agradaM'agrada
I en marca la diferència!
M'agradaM'agrada
[…] got de sofregit cassolà o tomàquet […]
M'agradaM'agrada
[…] 1 cullerot de Sofregit […]
M'agradaM'agrada
[…] cullerot de sofregit aquesta vegada fet amb 1 ceba, 1 pebrot verd i tomàquet […]
M'agradaM'agrada
[…] Tomàquet fregit o sofregit de tomàquet natural […]
M'agradaM'agrada
[…] Chef, la qual com sabeu, la faré a la meva manera. Ja fa temps que vaig publicar una recepta del sofregit, us presento una altra manera de fer-lo. Aquesta manera se’m va acudir un dia que necessitava […]
M'agradaM'agrada