El sofregit


Mare meva! El sofregit! Quin misteri! Quanta tradició! Quina feinada, però quin sabor! Us presento la meva versió.

20161103_222816.jpg

Ingredients:

  • 1 pebrot verd
  • 1 ceba
  • 10 tomàquets ben madurs (o 1 kg)
  • Sal i sucre

20180417_145642_HDR.jpgNota: Abans m’agradava fer el sacrilegi de posar-hi una micona de tomàquet fregit perquè li dóna un bonic color roig ben viu. L’afegia al final de tot. Ara ja he agafat el punt dels sofregits i ja no els cal, però això ja és opció personal.

Procediment:
1. Picar ben fi la ceba i el pebrot verd i fregir-los a foc mig-baix fins que canviïn de color. Afegir sal.

image

2.  Picar els tomàquets ben fi i afegir-los a la paella. Rectificar de sal i sucre per evitar l’acidesa del tomàquet.

image

Fer el sofregit és un procés lent que cal de molta paciència, però val la pena!

Jo el que faig és fer-ne molt i congelar-lo en terrines de philadelphia. Queda molt bé i em permet fer dinars i sopars ben ràpids!!!

Us en poso alguns exemples:

20161107_133706.jpg
Macarrons de la iaia (o a la bolonyesa)
20161103_224408.jpg
Marmitako
20161130_205821.jpg
Coliflor amb ou dur, beixamel i salsa de tomàquet
20160325_095309_hdr.jpg
Bunyols de quaresma de bacallà i cigrons en salsa
20160410_221700_hdr.jpg
Lluç gratinat amb salsa de tomàquet i ceba
20160313_213906_hdr.jpg
Mandonguilles
Advertisement

Hi ha 7 comentaris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s