Fa un temps ja us vaig presentar la recepta i la vídeo-recepta del flam tradicional d’ou. Ara us passo una recepta una miqueta més gran, per a compartir amb més persones, amb un altre tipus de motlle i presentació, substituint la meitat de la llet per llet condensada i fent el caramel a casa. Espero que us agradi!
Ingredients:
- 5 ous
- 2 gots de llet
- 1 got i mig de llet condensada
- Per al caramel: 4 cullerades de sucre i mig got d’aigua
Procediment:
- Preescalfar el forn a 100ºC amb una safata d’aigua que sigui prou profunda per cobrir gairebé la meitat del motlle on farem els flams.
- En un bol, barregar 5 ous batuts, la llet condensada i la llet amb unes varilles.
- En un cassó a foc mig, afegir el sucre i l’aigua i donar-hi alguna volta per tal que tot el sucre quedi ben integrat. No remoure’l més fins que quedi lleugerament daurat. Apagar el foc inmediatament.
- En un motlle, en aquest cas rectangular de tipus plum cake, però podeu fer-ne servir qualsevol, afegir al fons, el caramel líquid i, després, la barreja del bol.
- Posar el motlle dins de la safata d’aigua per tal de coure el flam a bany maria.
- Si teniu aquesta opció poseu el forn amb escalfor a dalt i a baix. S’ha de treure el flam quan estigui quallat, és a dir, quan hi endinseu un ganivet i surti net, depèn del forn i el motlle pot trigar aproximadament uns 30 minuts a 160ºC.
Mmmm quina pinta! I quina ganes de provar de fer-lo 🙂
M'agradaM'agrada
Està molt bo! Potser més que el flam d’ou, no ho sé, és més suau de gust i de textura. Te’l recomano! Ja em diràs!
M'agradaM'agrada