Flam de llet condensada (molt suau) i caramel fet a casa


Fa un temps ja us vaig presentar la recepta i la vídeo-recepta del flam tradicional d’ou. Ara us passo una recepta una miqueta més gran, per a compartir amb més persones, amb un altre tipus de motlle i presentació, substituint la meitat de la llet per llet condensada i fent el caramel a casa. Espero que us agradi!

20180820_202450.jpg

Ingredients:

  • 5 ous
  • 2 gots de llet
  • 1 got i mig de llet condensada
  • Per al caramel: 4 cullerades de sucre i mig got d’aigua

Procediment:

  1. Preescalfar el forn a 100ºC amb una safata d’aigua que sigui prou profunda per cobrir gairebé la meitat del motlle on farem els flams.
  2. En un bol, barregar 5 ous batuts, la llet condensada i la llet amb unes varilles.20180820_190916.jpg
  3. En un cassó a foc mig, afegir el sucre i l’aigua i donar-hi alguna volta per tal que tot el sucre quedi ben integrat. No remoure’l més fins que quedi lleugerament daurat. Apagar el foc inmediatament. 

  4. En un motlle, en aquest cas rectangular de tipus plum cake, però podeu fer-ne servir qualsevol, afegir al fons, el caramel líquid i, després, la barreja del bol.
  5. Posar el motlle dins de la safata d’aigua per tal de coure el flam a bany maria.
  6. Si teniu aquesta opció poseu el forn amb escalfor a dalt i a baix. S’ha de treure el flam quan estigui quallat, és a dir, quan hi endinseu un ganivet i surti net, depèn del forn i el motlle pot trigar aproximadament uns 30 minuts a 160ºC.

20180820_202450.jpg

Bon profit!

Hi ha 2 comentaris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s