Us presento una recepta que és una barreja entre les crestes, les calzones, les empanadas argentinas… i estan requeteboníssimes!!! Els farcits poden ser diversos, però aquest de pollastre us el recomano molt! És molt saborós! La clau? Marinar el pollastre.
Ingredients:
- Pizza dough (o massa de pizza)
- 1 pit de pollastre
- 1 ceba no gaire gran
- Oli d’oliva
- Espècies al gust: all picat, pebre vermell dolç, curry, pebre negre mòlt, comí, sal, herbes (romaní, orenga, julivert…)
- Salsa barbacoa
Procediment:
- En un bol barrejar totes les espècies, herbes i sal que vulguem posar juntament amb un bon raig d’oli. Posar-hi el pit de pollastre, la ceba tallada a juliana i untar-ho tot bé amb tota la barreja oliosa.
- En una bossa de plàstic ben neta (una bossa de congelació o un tupper), posar la barreja amb el pollastre (tota la barreja i el pit de pollastre sencer). Deixar-ho marinar durant mínim 2h i, si pot ser, durant tota la nit.
- Mentrestant, fer la massa de pizza. La podeu fer seguint els passos d’aquest post o veient aquesta vídeo-recepta. Un cop feta la massa, la podeu congelar i descongelar quan la vulgueu fer servir.
- Enfornar el pit de pollastre juntament amb tota la barreja oliosa a 160ºC a dalt i baix durant 30-45 minuts. El pollastre i la ceba han d’estar ben tous.
- Deixar refredar i, després amb la forquilla esmicolar el pollastre.
- Agafar porcions de la massa de pizza de la mida d’un puny i estireu-les amb un corró donant-les forma de rodona.
- Amb l’ajuda d’una cullera farcir la meitat de la rodona, posar-hi una mica de salsa barbacoa per damunt, plegar la massa de pizza per tal de tapar el farcit i tancar l’obertura de la mitja lluna fent una trena amb la massa.
- Pintar les mini calzones amb ou o llet i enfornar-les a 180ºC a dalt i a baix durant 20 minuts o fins que estiguin daurades.
- Es poden servir calentes o fredes, però recordeu que en ser farcides trigaran més en refredar-se que una pizza.