Costelles (Ribs)


Últimament estic aficionada a menjar les costelles de porc a l’estil americà (Fosters). Les vam conèixer en el nostre viatge de noces als EEUU i estan tan súper tendres que em van captivar! Us presento la recepta que vaig fer l’altre dia, que seria la barreja entre l’estil americà i el català… vaja, una mica l’estil d’aficionatsalacuina!

20180730_204556.jpg

Ingredients:

PER A DUES PERSONES:

  • 1/2 costellam de porc (demaneu-lo sencer a la carnisseria)
  • 2 gots de vi negre
  • Oli d’oliva
  • Salsa barbacoa
  • Espècies i condiments: all picat, pebre vermell dolç, herbes, sal, pebre…

Opcional: també li podeu afegir taronja…

Procediment:

  1. En una safata de vidre (o de forn), col·locar el costellam i untar-la amb les espècies o condiments, us podeu ajudar amb la mà, de tal manera que tota la carn quedi ben recoberta.
  2. Afegir-hi 2 gots de vi negre.
  3. Deixar reposar la carn dins la safata, tot enfilmant la safata, durant mínim 5 hores a la nevera o fins que la carn absorbeixi bona part o tot el vi.
  4. Posar la safata al forn amb escalfor a dalt i a baix a 200-180ºC fins que la carn es dauri.
  5. Baixar el forn a 120-150ºC, i mantenir-hi el costellam durant 1h 30 minuts de cocció.
  6. Amb un pinzell de silicona o similar pintar el costellam amb salsa barbacoa i coure’l 5 minuts per banda una altra vegada a 180ºC.
  7. Servir calent amb un acompanyament lleuger com una amanida o tomàquet amb mozzarella com vam fer nosaltres (o no… també podeu posar patates fregides gordos!)

20180730_204455.jpg

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s