Últimament estic aficionada a menjar les costelles de porc a l’estil americà (Fosters). Les vam conèixer en el nostre viatge de noces als EEUU i estan tan súper tendres que em van captivar! Us presento la recepta que vaig fer l’altre dia, que seria la barreja entre l’estil americà i el català… vaja, una mica l’estil d’aficionatsalacuina!
Ingredients:
PER A DUES PERSONES:
- 1/2 costellam de porc (demaneu-lo sencer a la carnisseria)
- 2 gots de vi negre
- Oli d’oliva
- Salsa barbacoa
- Espècies i condiments: all picat, pebre vermell dolç, herbes, sal, pebre…
Opcional: també li podeu afegir taronja…
Procediment:
- En una safata de vidre (o de forn), col·locar el costellam i untar-la amb les espècies o condiments, us podeu ajudar amb la mà, de tal manera que tota la carn quedi ben recoberta.
- Afegir-hi 2 gots de vi negre.
- Deixar reposar la carn dins la safata, tot enfilmant la safata, durant mínim 5 hores a la nevera o fins que la carn absorbeixi bona part o tot el vi.
- Posar la safata al forn amb escalfor a dalt i a baix a 200-180ºC fins que la carn es dauri.
- Baixar el forn a 120-150ºC, i mantenir-hi el costellam durant 1h 30 minuts de cocció.
- Amb un pinzell de silicona o similar pintar el costellam amb salsa barbacoa i coure’l 5 minuts per banda una altra vegada a 180ºC.
- Servir calent amb un acompanyament lleuger com una amanida o tomàquet amb mozzarella com vam fer nosaltres (o no… també podeu posar patates fregides gordos!)