Una amanida d’arròs diferent, fresca, fàcil i ràpida de fer i mooolt bona, us la recomano: ho té tot! He de confessar que aquesta recepta no és meva, si no de la Carmeta, una cuinera 10 d’aquelles que se’n poden aprendre moltes receptes i trucs d’aquells de tota la vida.
Ingredients:
- 50g d’arròs llarg per persona (o un cullerot o una tassa d’arròs per dues persones)
- Ingredients al gust: pinya en almívar escorreguda, un taco de formatge, un taco de pernil dolç a tacos, pèsols, cranc, blat de moro en conserva, gambetes cuites descongelades, tonyina olives farcides sense pinyol i ou dur.
- Per amanir: sal i oli d’oliva o mayonesa o salsa rosa
Si algun ingredient no us agrada es pot substituir per un altre: per exemple, la pinya per poma, els pèsols per mongeta tendra,… o afegir algun altre ingredient com: tomàquet o alvocat.
Procediment:
- Fer l’ou dur (cliqueu al link si voleu saber-ne els trucs).
- Bullir l’arròs i escòrre’l amb aigua freda per tallar-ne la cocció.
- Tallar la pinya en almívar escorreguda, el formatge a dauets, el taco de pernil dolç també a dauets, les olives a rodanxes, el cranc i l’ou dur. La mida dels dauets ha de ser d’aproximadament 1 cm.
- En un bol barrejar l’arròs, els ingredients que hem tallat prèviament i el blat de moro, les gambetes i els pèsols.
- Guardar l’amanida a la nevera i servir fresca i amanida.