Us passo l’amanida que més èxit té a casa meva a l’estiu. Per moltes raons; hi ha gent que creu que l’enciam reté els líquids i no va bé per l’operació biquini, hi ha gent que creu que l’enciam a la nit és indigest (o li és indigest), és un plat refrescant i saludable, és una manera diferent de menjar verdura… si us convencen les raons aquí us deixo amb la recepta!
Ingredients:
Per a dues persones:
- 250g de mongeta tendra
- 1 tomàquet gran d’amanida
- 1 llauna de tonyina
- 4 lonxes de pernil salat
- 1 ou dur
- Sal, pebre i oli d’oliva al gust
Procediment:
- Fer l’ou dur. Us deixo els trucs en el següent post.
- Bullir la mongeta tendra.
- Rentar i tallar el tomàquet.
- Escórrer la llauna de tonyina en un envàs per dur a la deixalleria i trinxar-la amb la forquilla.
- Tallar amb les mans a trossos grans les lonxes de pernil salat.
- Talar en rodanxes els ous un cop estiguin freds.
- Muntar el plat o la safata a servir, amanir i reservar a la nevera enfilmat.
Si voleu també podeu fer-ne aquesta versió.