Ja fa temps vaig parlar-vos de la massa de pa i de com fer panets, fins i tot, de com fer panets de gustos, com per exemple, els panets de curry. Doncs no us havia parlat mai de la recepta de pa, és veritat que és una recepta més costosa que comprar el pa a la fleca i que no queda tan bé, però us ensenyaré a fer pa de diferents sabors i es converteixen en uns entrepans per anar de pícnic ben divertits! Espero que ho proveu i em digueu el què!
Ingredients:
PER A DOS ENTREPANS GRANS
- 500g de farina de força
- 350g d’aigua tèbia (30 segons al microones)
- 10g de llevat fresc (½ pastilla aproximadament)
- 10g de sal
Per al farcit per fer els “entrepans”, el què vulgueu! Sobrassada, formatge, tonyina…
Procediment:
- Posar l’aigua 30 segons al microones, provar de posar un dit, ha d’estar tèbia, si està més calenta cal deixar-la refredar, i si està més freda, posar-la uns segons més al microones. Si voleu saber per què, podeu llegir el post relacionat amb la massa de pa.
- Dissoldre el llevat en l’aigua, primer esmicolant-lo amb els dits i, després, amb l’ajuda d’una cullereta.
- En un bol, afegir la farina de força i barrejar-hi la sal. Després, afegir l’aigua i amassar amb les mans (es recomana utilitzar el mètode bertinet) o amb unes varilles especials per a masses.
- Reservar fins a què dobli el volum.
- Barrejar els ingredients que vulguem per farcir el nostre entrepà. A continuació us ensenyo unes fotografies que ensenyen el procés per a farcir un entrepà de sobrassada.
- Donar forma de barra de pa i fer unes línies amb un ganivet, no gens profundes, per simular les barres de pa de la fleca.
- Enfornar a 180ºC durant 40 minuts aproximadament (el temps dependrà molt de la mida i el gruix del vostre entrepà).
Per a què surti amb una bona crosta cal posar una safata amb aigua a sota del forn.
Altres sabors i formes:


Si no heu fet mai massa de pa us recomano veure el vídeo de la massa de pizza, ja que el procediment és semblant.
BON PROFIT!!!!