Com a aperitiu, com a primer plat acompanyat de nachos amb formatge… una recepta mexicana, feta aquí a la meva manera!
Al final de tot trobareu el vídeo amb la recepta de guacamole i la recepta per fer salsa líquida de cheddar, també per acompanyar els nachos.
Ingredients:
PER AL GUACAMOLE:
- 1 alvocat
- 1/2 tomàquet
- 1/4 de ceba
- Sal, pebre i comí
Veureu que les proporcions de la recepta del vídeo són el doble.
PER A LA SALSA DE CHEDDAR (només a la recepta en vídeo):
- 60 ml de llet
- 60 ml de formatge per untar (o formatge crema tipus philadelphia)
- 150g de formatge cheddar
Amb aquestes proporcions podeu fer més o menys salsa.
PER ALS NACHOS:
- 1/2 bossa de tortitas (no s’hi val comprar doritos)
- Formatge ratlla cheddar (o ratllar un tros de cheddar) o el que utiitzo jo, formatge ratllat de tres tipus (incloent el cheddar)
Procediment:
Més fàcil impossible, posar els nachos amb el formatge ratllat per sobre cinc minuts al forn. És de molt ràpida cocció així que heu d’estar atents, només necessiteu que el formatge es fongui.
Per al guacamole, cal trinxar tots els ingredients amb la batedora, picadora o la forquilla, tot depèn dels vostres gustos. A mi m’agrada fi, i el faig amb la 3 en 1. Hi ha gent que tritura la ceba i després el tomàquet i el guacamole els posen més o menys a trossos, o una part triturada i una part a trossos, tot són gustos! Rectificar de sal, pebre i comí al gust.
Per a que el guacamole el pugueu fer amb antelació i no s’oxidi, la clau és incorporar-hi el pinyol sencer. Per a una estona el truc serveix! No em pregunteu perquè… Hi ha gent també que utilitza l’antioxidant més conegut; la llimona (o el seu suc).
Us deixo amb el vídeo de la recepta! Espero que us agradi!