La coca de llardons és una de les més tradicionals de la gastronomia catalana i, tot i que pugui semblar mentida, és una de les més fàcils de fer. Us recomano molt i molt fer-la a casa i no comprar-la, perquè així sabeu els ingredients que porta i us estalvieu additius i per la satisfacció de fer una coca boníssima.
Aquesta coca és tradicional per dijous gras o dijous llarder, per rematar les calories de l’entrepà de botifarra d’ou i la truita… i encarar amb forces la penitència de la quaresma. Però actualment es menja també en altres festivitats com Sant Joan o Sant Pere.
En aquest cas, per a què sigui més ràpida i fàcil de fer jo faig una trampa i és que compro la massa de full ja feta al supermercat, la trobareu a les neveres normalment i els llardons es compren al mercat, a les xarcuteries on venen el porc, tot i que l’última vegada també els vaig trobar al supermercat, no ho confongueu, però amb el morro fregit que s’utilitza als aperitius.
Ingredients:
- 2 làmines de pasta de full
- 100g de llardons
- Sucre i canyella
- Anís
- 1 ou batut
- 50g de pinyons
Procediment:
- Estirar la pasta de full, si cal
- Mullar tota la superfície amb anís
- Repartir per tota la superfície la canyella en pols i el sucre, així com els llardons ben picats prèviament al morter.
- Tapar-ho amb l’altra làmina de pasta de full.
- Amb l’ajuda d’un corró anar doblegant la massa una vegada i una altra i aplanant-ho amb al corró successivament de tal manera que els ingredients es vagin integrant a la massa.Cal que la coca no us quedi molt gruixuda per a què no us quedi crua per dins.
- Pintar la part superior de la coca amb ou batut i cobrir la superfície amb pinyons i sucre a dojo.
- Enfornar (a dalt i baix) fins que estigui daurada. Se serveix freda.
BON PROFIT!!! Tingueu un vas de moscatell, vi dolç o ratafia preparat per acompanyar!