Coca de llardons


La coca de llardons és una de les més tradicionals de la gastronomia catalana i, tot i que pugui semblar mentida, és una de les més fàcils de fer. Us recomano molt i molt fer-la a casa i no comprar-la, perquè així sabeu els ingredients que porta i us estalvieu additius i per la satisfacció de fer una coca boníssima.

20180208_152849_hdr.jpgAquesta coca és tradicional per dijous gras o dijous llarder, per rematar les calories de l’entrepà de botifarra d’ou i la truita… i encarar amb forces la penitència de la quaresma. Però actualment es menja també en altres festivitats com Sant Joan o Sant Pere. 

En aquest cas, per a què sigui més ràpida i fàcil de fer jo faig una trampa i és que compro la massa de full ja feta al supermercat, la trobareu a les neveres normalment i els llardons es compren al mercat, a les xarcuteries on venen el porc, tot i que l’última vegada també els vaig trobar al supermercat, no ho confongueu, però amb el morro fregit que s’utilitza als aperitius.

Ingredients:

  • 2 làmines de pasta de full
  • 100g de llardons
  • Sucre i canyella
  • Anís
  • 1 ou batut
  • 50g de pinyons

Procediment:

  1. Estirar la pasta de full, si cal
  2. Mullar tota la superfície amb anís
  3. Repartir per tota la superfície la canyella en pols i el sucre, així com els llardons ben picats prèviament al morter.

  4. Tapar-ho amb l’altra làmina de pasta de full.
  5. Amb l’ajuda d’un corró anar doblegant la massa una vegada i una altra i aplanant-ho amb al corró successivament de tal manera que els ingredients es vagin integrant a la massa.Cal que la coca no us quedi molt gruixuda per a què no us quedi crua per dins.20180207_185354_hdr.jpg
  6. Pintar la part superior de la coca amb ou batut i cobrir la superfície amb pinyons i sucre a dojo.20180207_190132_hdr.jpg
  7. Enfornar (a dalt i baix) fins que estigui daurada.  Se serveix freda.

20180208_152849_hdr.jpg

BON PROFIT!!! Tingueu un vas de moscatell, vi dolç o ratafia preparat per acompanyar!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s