Massa de pizza


 Us presento la meva recepta de massa de  pizza, com sempre hi ha milers de versions, i jo no he trobat cap que quedin com la dels restaurants, ni tan sols com la de les cadenes, però és mil vegades millor que una congelada, porta ingredients senzills i està boníssima! Només que, potser, té una mica de textura de pa, depèn dels gustos!

20160523_232529_hdr.jpg
Pizza blanca (enlloc de tenir la base de salsa de tomàquet és de crema de llet).

En primer lloc, cal saber que, per fer aquesta recepta s’ha d’utilitzar llevat fresc i farina de força, enlloc dels convencionals llevat sec i farina fluixa. Tot i que he vist i provat alguna recepta amb farina fluixa i llevat sec, i la veritat és que és molt més fàcil de fer perquè no s’ha de deixar llevar ni amassar, jo prefereixo utilitzar els ingredients de forner. Si esteu llegint això i ho sona a xinès, us recomano abans llegir aquest article.

20160523_154156_hdr.jpg

Ingredients per a dues pizzes mitjanes:

  • 500 grams de farina de força
  • 250 grams d’ aigua
  • 1/2 pastilla de llevat fresc (les pastilles són de 25 grams)
  • 25 grams d’oli (1 got de xupito)
  • 10 grams de sal

20160523_153222_hdr.jpgProcediment:

  1. Temperar l’aigua amb el microones (30-40 segons).
  2. Desfer el llevat en l’aigua fins que quedi un líquid blanquinós
  3. Afegir la resta d’ingredients en un bol
  4. Amassar (jo tinc una màquina, faig servir la mateixa de muntar la nata, però amb unes altres varilles, però també ho podeu fer a mà, normal fins que quedi una massa homogènia).
  5. Deixar llevar en un bol tapat amb un drap la massa durant dues hores (com més temps millor).
  6. Separar la massa en dos i estendre-les.
  7. Posar-hi els ingredients a sobre i enfornar-les.

Truc

Aquesta vegada tenim un munt de trucs!!!! Us els llisto a continuació:

  • El llevat és un fong i, per tant, un ésser viu. Que l’aigua sigui una mica tèbia afavoreix la seva reproducció i això afavoreix que la massa pugi, però si està massa calenta, matarà el llevat, o sigui que val més no passar-se.
  • Per amassar, jo no hi dono moltes voltes, bàsicament, perquè no en sé, però a vegades he provat el mètode Bertinet, vídeos a youtube ensenyen com es fa, és bastant assequible i el pa queda més esponjós, però vaja, que últimament ho faig amb l’amassadora.
  • També es pot deixar pujar la massa tota una nit (o un dia) a la nevera, depèn del temps que tingueu.

 

I clar, ens queda la millor part! Posar maca la pizza!! Nosaltres hem posat tomàquet fregit, mozzarella, bacó, tonyina i ou el qual s’ha d’afegir a últim moment, i com no, no hi pot faltar l’orenga!

20160131_205300.jpg

Podeu veure el procediment en vídeo que està penjat al meu canal de youtube.

Espero que us agradi! No tingueu por de provar-ho!

Advertisement

Hi ha un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s