Panets de curry amb pollastre


De la recepta de panets originals se’n poden fer moltes variacions fent diferents farcits i gustos en el pa. Ja fa temps que ho havia vist en alguns bars, pa de tomàquet, de tinta de calamar… La idea d’aquesta recepta la vaig treure d’un bar d’Hospitalet que val molt la pena visitar per fer una tapa o un vermut, el Tast&Vins.

img-20170102-wa0011.jpg

Ingredients:

PER A 8 PANETS:

  • 350g de farina de força
  • 1 ou
  • 30g d’oli
  • 1 got de llet tèbia (30 segons al microones) i una mica més per decorar
  • 10 g de llevat fresc (1/2 pastilla aproximadament)
  • Sal i sucre
  • Curry
  • Llavors de sèsam
  • 1 pit de pollastre sencer
  • Oli d’oliva

Procediment:

  1. Escalfar la llet (cal que quan poseu el dit no cremi, tan sols que noteu una mica d’escalfor, del contrari, quan poseu el llevat, morirà). Desfer el llevat amb la llet i afegir-hi curry fins que la llet es tinti de color.
  2. En un bol, fer un volcà amb la farina i al mig, posar-hi un ou batut, la llet i l’oli. Amassar. Afegir després un pessic ben abundant de sal i un altre de sucre.
  3. Amassar fins a aconseguir una massa homogènia i deixar reposar durant com a mínim 1h amb un drap (jo ho deixo dins del forn sense encendre). Si falta color, afegir més curry.
  4. Enfarinar la taula i fer boles amb la massa. Deixar reposar durant com a mínim 1h més les boles en la mateixa safata de forn on les enfornarem. No les poseu molt juntes perquè penseu que creixeran.20161212_143548.jpg
  5. Pintar les boles amb llet, fer una creu amb un ganivet ben esmolat i posar-hi llavors de sèsam pel damunt.
  6. Enfornar durant 15 minuts a 180º
  7. Deixar refredar fora del forn els panets i tallar per la meitat. Congelar-los amb una bossa de congelació (opcional).20161212_172029.jpg
  8. El dia del berenar treure els panets 10 minuts abans i separar els panets encara que no estiguin descongelats del tot.
  9. En una planxa, fregir el pollastre tallat a trossos de la mida del panet.
  10. Enfornar els panets durant 5-10 minuts amb el pollastre.

img-20170102-wa0008.jpg

Podeu provar de fer també, panets de pernil dolç i formatge.

BON PROFIT!

Hi ha 2 comentaris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s