Ingredients:
- 6 ous
- 2 patates mitjanes
- 1 ceba
- 1/2 carbassó
- Oli d’oliva i sal
A la recepta “original” no s’utilitza carbassó, però penso que li dóna una melositat especial i, per a mi, s’ha convertit en un ingredient indispensable per a la truita de patates.
Avui nosaltres, per fer aquesta recepta tan especial hem utilitzat les cebes de l’hort, això és el que hem pogut recollir aquest any! Sé que no és gaire, però per nosaltres és un orgull.
Procediment:
- Tallar la ceba en Brunoise gran i posar-la a la paella amb oli calent a foc mig
- Seguidament, afegir el carbassó tallat a daus
- Deixar que la ceba i el carbassó treguin l’aigua i que es tornin més transparent.
- Afegir la patata tallada, aquí hi ha deu mil formes de tallar-la! A mi m’agrada que sigui irregular, no molt gran, la tallo més o menys com en aquest vídeo, però més petita. Diuen que d’aquesta manera (trencant al final) permet que el midó s’alliberi i lligui més.
- A banda, batre els ous i quan la patata sigui tova (que es pugui punxar o travessar amb un ganivet o punxó) treure tot el contingut de la paella i barrejar-lo amb l’ou.
- Quan estigui tot ben integrat, afegir una mica d’oli a la paella per evitar que s’enganxi, i afegir el contingut del bol. M’agrada posar el foc mig-alt, perquè m’agrada que quedi una mica crua per dintre.
- Evidentment, quedarà el pas més famós! Donar-li la volta!
BON PROFIT!!!
Quin vici de joc el World Chef! A veure com te’n surts amb les receptes més complicades com el Filet Mignon… De moment la truita està més que superada.
M'agradaM'agrada