Feliç dia mundial de la croqueta!


Avui, 16 de gener, és el dia mundial de la croqueta!

Si, tot té el seu dia mundial, i la croqueta també! S’ho mereixia, no? La veritat és que són molt versàtils, per a sopars de tapes, per compartir, per a pícnics, per a tuppers,  per a aperitius i per a cuina de reaprofitament, se’n poden fer de tot! A mi a la que em sobra un farcit o salsa en faig croquetes, tan sols cal barrejar-ho amb una bona beixamel ben espessa (la clau és afegir-hi més farina i menys llet que si féssim una beixamel). Per Nadal vam fer calamars farcits i amb el farcit que ens va sobrar en vam fer, de croquetes, boníssimes!

Resulta que les croquetes tenen el seu origen en França (com la béchamel, la baguette, les crêpes, la quiche, el patè o el foie, el ratatouille, la caçolet, la raclette, els soufflés, la truita!!, la tarta tatin i un llarg etcètera). El seu nom té origen, o si més, no en recorda i per això ho relacionen amb el verb en francés, croquer, ja que la clau de les croquetes és que siguin suaus per dins i cruixents per fora. A Catalunya tenen l’origen en aprofitar les restes del caldo o la carn d’olla i també són molt típiques en els pinxos del País Basc. A altres països, com Alemanya, enlloc de fer-se amb una base de beixamel, s’utilitza patates.

Us deixo la recepta base, i amb aquesta en podeu fer de tots els tipus! Només tingueu en compte que, com l’últim pas és afegir-hi llet, si la barreja que fem servir ja té líquid, com les sobres d’una salsa, doncs no caldrà que hi afegiu tanta llet.

20161120_142705.jpg

Croquetes de pebrot escalivat

Croquetes de pollastre

Croquetes de pollastre

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s