La salsa bolonyesa és una salsa espessa originària d’Itàlia, concretament de la zona de Bolonya, que està feta amb sofregit i carn picada de vedella, tot i que n’hi ha variants que accepten vi blanc i altres condiments. Penso que és una de les salses més conegudes i m’atreviria a dir que la preferida per a tots els infants.
Ingredients:
- Sofregit
- Macarrons (100g per persona)
- Carn picada de vedella (o barreja de vedella i porc, depèn de la vostra butxaca)
- Oli, sal i pebre
Procediment:
- En una paella, fer (o descongelar el sofregit)
- En una paella amb oli d’oliva, fregir la carn picada i un cop estigui daurada o canviï de color, afegir el sofregit.
- A banda, bullir la pasta (250 ml o més per cada 100g de pasta).
- Barreja la pasta amb la salsa bolonyesa.
- Hi ha persones que afegeixen una part l’aigua de la cocció de la pasta per a què la salsa no quedi tan espessa o un got de llet per a que quedi més melosa. No és el meu cas.
- El que si que faig és gratinar-ho amb abundant formatge emmental ratllat.

Aquest és un dels plats que faig en abundància, i aleshores el congelo en tuppers, queden molt bé per salvar el cul!