Macarrons de la iaia (o a la bolonyesa)


La salsa bolonyesa és una salsa espessa originària d’Itàlia, concretament de la zona de Bolonya, que està feta amb sofregit i carn picada de vedella, tot i que n’hi ha variants que accepten vi blanc i altres condiments. Penso que és una de les salses més conegudes i m’atreviria a dir que la preferida per a tots els infants. 

Ingredients:

  • Sofregit 
  • Macarrons (100g per persona)
  • Carn picada de vedella (o barreja de vedella i porc, depèn de la vostra butxaca)
  • Oli, sal i pebre

Procediment:

  1. En una paella, fer (o descongelar el sofregit)
  2. En una paella amb oli d’oliva, fregir la carn picada i un cop estigui daurada o canviï de color, afegir el sofregit.
  3. A banda, bullir la pasta (250 ml o més per cada 100g de pasta).
  4. Barreja la pasta amb la salsa bolonyesa.
  5. Hi ha persones que afegeixen una part l’aigua de la cocció de la pasta per a què la salsa no quedi tan espessa o un got de llet per a que quedi més melosa. No és el meu cas.
  6. El que si que faig és gratinar-ho amb abundant formatge emmental ratllat.
20161107_133706.jpg
Macarrons de la iaia (o a la bolonyesa)

Aquest és un dels plats que faig en abundància, i aleshores el congelo en tuppers, queden molt bé per salvar el cul!

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s