Com muntar la nata


 Ja arriba el fred… i de bon matí, un diumenge, ve de gust llevar-se i prendre’s un bon esmorzar… o perquè no, un berenar per entrar en calor. La xocolata calenta ve de gust, però si ve acompanyada per uns bons xurros i una bona nata muntada més que millor!

Nosaltres la xocolata desfeta la fem a la tassa, comprem la xocolata en pols i ens agrada espessa (per tant, hi posem menys proporció de llet de la que ens indica al paquet), hi ha gent que la fa amb la mateixa xocolata fondant, jo encara no ho he provat, però sembla que també seria molt bona idea. La sorpresa més gran és que un dels dos es llevi abans i vagi a buscar els xurros recents fets, però com que normalment la mandra guanya sempre en tenim reservats al congelador i els fregim a casa, surten prou bé i a nosaltres ja ens convencen, també es poden fer al forn per allò que és més sa…

IMG-20150124-WA0002

I per últim la nata muntada, mai dels mais, des de que hem après a fer-la a casa la comprem d’esprai i mai dels mais la comprem al forn (que està boníssima, però és carissíssima) ni tan sols congelada que diuen que està prou bé. La fem a casa i és un moment, surt bonissíssima!!!

Trucs per muntar la nata

  1. Diuen que com més greix tingui la nata (%), millor, nosaltres en comprem una del super d’aquestes especial per muntar del 35%.
  2. Diuen que com més freda millor, així que nosaltres la posem al congelador cinc minuts abans de batre-la. Surt espessa del pot i, a vegades, m’he d’ajudar amb una cullereta per treure la pasterada.
  3. Cal tenir molta paciència, posar la nata en un bol de parets altes i afegir-hi una culleradeta de sucre (diuen que va millor per pujar).
  4. A mi no se’m munta amb les barilles normals, sinó que faig servir una batedora especial per muntar. D’aquest estil:

5. Diuen que és millor començar des de la menor velocitat a la que més i no sobrepassar els vint minuts perquè no es talli. Veureu que si pugeu de velocitat a cada minut aproximadament la textura de la nata va canviant fins a transformar-se en una contundent nata muntada, ha de deixar camí, és a dir, que no es desfaci el relleu que deixen les barilles

6. Proveu-la del punt de sucre i afegiu-ne més si cal abans de fer l’última batuda.

Seguint aquestes instruccions de segur que us sortirà perfecte!!

Aquesta nata serveix per tot! Per a acompanyar fruita, flams, fer suïssos, o farcir pastissos!!!

Que vagi de gust!!

wp-1454941577202.jpeg
Flam d’ou
img-20170102-wa0046.jpg
Massini: pastís farcit de trufa i nata
Advertisement

Hi ha 7 comentaris

  1. Tinc una batedora amb el bol incorporat, d’aquelles que deixes la màquina treballant i te n’oblides… i un dia me’n vaig oblidar algun minutet més del que hauria calgut (ja és estrany, si això no em passa gairebé mai 😉 ) total, que en lloc de nata em va sortir mantega (nedant en el suero de la llet). La xocolata es va quedar orfe de nata, però allò, un cop colat, estava boníssim per untar les torrades 😀
    Enhorabona pel nou blog!

    M'agrada

    • A mi no m’ha passat mai, perquè la meva batedora no s’aguanta sola, i em canso abans de que se’m faci mantega, però diuen que és possible que es talli o que es faci mantega si, a veure si la propera vegada no et despistes

      Benvinguda al nou blog 😉

      M'agrada

  2. Recordo una baralla amb la nata un dia d’estiu que volia fer trufes…
    3 intents i 3 fracassos!!!!
    Si fa calor va molt bé fer-ho amb una gelador de nevera a sota, o amb una mena de bany Maria però en fred!
    Però he de reconèixer que com la de pastisseria cap!
    Molt guai la iniciativa del blog Yepes!!!! 😉

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s