Us presento un sopar senzill, un dinar de carmanyola, un pica-pica o aperitiu per a compartir o una bona opció de pícnic. Molt versàtils, amb qualsevol farcit van bé, podeu fer cuina d’aprofitament, el més laboriós… tancar la massa.
Fa ja uns mesos vaig penjar les típiques crestes (empanadilles) de tonyina, ou i sofregit, la veritat és que es poden fer múltiples farciments, calents o freds i fins i tot dolços. Aquesta vegada us presento dos farcits molt senzills i ràpids. Un amb ceba, espinacs i feta i l’altre amb tomàquet madur i fresc i formatge feta. Això si, la feina de tancar-les no ens la podrem estalviar.
El formatge feta va ser un descobriment de fa poc, es pot trobar fàcilment als supermercats i té un sabor molt característic, nosaltres el posem en pizzes, amanides… És un formatge d’ovella (i a vegades cabra) típic de Grècia, que es ven un tros sencer o tallat a cubs i conservat amb aigua i sal (salmorra). El formatge feta original va rebre la Denominació d’origen el 2002 i s’ha de produir a Grècia amb ovelles i cabres locals alimentades de forma natural i tradicional, és per això, que el que compro jo que és una versió feta 100% amb llet de vaca pasteuritzada de la marca Arla-Apetina no porta aquest nom ja que realment no ho és.
Ingredients:
- Massa de crestes
- Espinacs congelats
- Mitja ceba
- Tomàquet madur fresc
- Formatge feta
- Oli, sal i orenga
La quantitat de tomàquets dependrà de la mida.
Procediment:
- Tallar la ceba a trossos molt petits i fregir-la en una paella amb una mica d’oli a foc mig.
- Afegir els espinacs congelats quan la ceba estigui transparent.
- Afegir una mica de sal i pebre a la barreja.
- En un bol, abocar la barreja i afegir-hi formatge feta tallat ben petit.
- En un altre bol, tallar un tomàquet fresc i madur prèviament rentat en bocins ben petits per a que la massa de les empanadilles no se’ns trenqui. I afegir després el formatge feta tallar, oli, sal i orenga.
- Separar la massa de les crestes i amb l’ajuda d’una cullera de postres procedir a farcir-les. Cal no passar-nos amb el farciment perquè es puguin tancar bé, però alhora no quedar-nos curts per a que no quedin seques.
- Tancar les crestes amb l’ajuda d’una forquilla i pintar-les amb llet (és més saludable que l’oli).
- Enfornar-les a 180º fins que estiguin daurades (és més saludable que fregides).
MOLT BON PROFIT!