Marmitako


El marmitako és un estofat molt agraït per menjar peix i es pot fer amb tonyina o bonítol, depèn del poder adquisitiu. És una recepta tradicional del País Vasc i com sempre jo us explicaré la meva manera de fer-la, que no té perquè ser la més ajustada a la tradició. S’anomena així perquè la forma tradicional de cuinar-lo és en una marmita, una olla gran de metall, jo ho faig en una paella.

Ingredients:

PER A 4 PERSONES:

  • 2 patates mitjanes
  • 1 ceba
  • 1 pebrot verd
  • Sofregit de tomàquet o tomàquet fregit
  • 2 lloms de tonyina de gruix 2 cm
  • Oli, sal i pebre

Procediment:

  1. Preparar el sofregit.20161103_222816.jpg
  2. En una paella amb una mica d’oli calent, fregir a foc mig la ceba i el pebrot tallat a quadrats. Posar-hi una mica de sal per a que vagin traient el seu propi suc.
  3. Quan la ceba estigui una mica transparent i el pebrot una mica tou (flexible), afegir la patata tallada com una patata brava.
  4. Quan la patata sigui tova es pot pujar el foc una mica per tal que s’enrosseixi. Afegir la tonyina tallada a daus.
  5. Un cop tot estigui cuit, afegir el sofregit. Afegir un vas d’aigua o de brou de peix si veieu que el sofregit és molt espès.
  6. Salpebrar

Truc

No coeu molt les patates perquè es poden desfer.

 

 

 

És un plat exquisitament gustós! I la tonyina no queda gens seca.

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s