L’Hummus és un puré de cigrons molt utilitzat en la cuina àrab i grega. És una molt bona manera de menjar llegums i un plat vegetarià molt nutritiu. És ideal per a servir com a pica-pica o aperitiu.
He de dir que, com la majoria de receptes, hi afegeixo una variació per fer-ho més fàcil, és per això que anomeno aquesta recepta hummus a la catalana, ja que la recepta original hi duu una pasta de sèsam que li dóna una textura i un sabor molt especial. Aquesta farina de sèsam s’anomena tahina i és l’ingredient que jo obvio. Per a substituir-ho, i per donar la textura cremosa que li dóna a l’hummus la tahina hi poso iogurt… si, no hi té res a veure… però així és com faig jo l’hummus… potser li podria dir crema de cigrons amb iogurt per tal d’estalviar ensurts… demano disculpes als fans de l’hummus original i us engresco a provar aquesta variació si us costa trobar la tahina. La gràcia del nom de la recepta és que resulta que hummus en àrab vol dir cigró, tal qual!

Ingredients:
- 200g de cigrons
- 1 iogurt grec o similar
- El suc de mitja llimona
- Comí, oli d’oliva i sal al gust
- Per a decorar: oli d’oliva, pebre vermell en pols i julivert picat
- Per a picar: bastonets de pa i pastanaga crua
Procediment:
- Barrejar en un bol amb la batedora els cigrons, el iogurt i el suc de mitja llimona
- Afegir sal, oli i comí al gust tot barrejant amb una cullera
- Decorar el bol amb un rajolí d’oli i empolsar la superfície amb pebre vermell en pols i julivert ben picat.
- pelar la pastanaga i tallar-la a tires per tal de fer-hi bastonets.
Si voleu fer un plat semblant per a sucar-hi els bastonets podeu provar de fer el “paté” de tonyina