Hummus a la catalana


L’Hummus és un puré de cigrons molt utilitzat en la cuina àrab i grega. És una molt bona manera de menjar llegums i un plat vegetarià molt nutritiu. És ideal per a servir com a pica-pica o aperitiu. 

He de dir que, com la majoria de receptes, hi afegeixo una variació per fer-ho més fàcil, és per això que anomeno aquesta recepta hummus a la catalana, ja que la recepta original hi duu una pasta de sèsam que li dóna una textura i un sabor molt especial. Aquesta farina de sèsam s’anomena tahina i és l’ingredient que jo obvio. Per a substituir-ho, i per donar la textura cremosa que li dóna a l’hummus la tahina hi poso iogurt… si, no hi té res a veure… però així és com faig jo l’hummus… potser li podria dir crema de cigrons amb iogurt per tal d’estalviar ensurts… demano disculpes als fans de l’hummus original i us engresco a provar aquesta variació si us costa trobar la tahina. La gràcia del nom de la recepta és que resulta que hummus en àrab vol dir cigró, tal qual!

20170318_141709_hdr.jpg
La millor manera de presentar l’hummus és posant-hi oli d’oliva verge extra, pebre vermell (paprika) i julivert ben picat al damunt i acompanyar-ho amb unes tires de pastanaga crua recent tallada i uns bastonets.

Ingredients:

  • 200g de cigrons
  • 1 iogurt grec o similar
  • El suc de mitja llimona
  • Comí, oli d’oliva i sal al gust
  • Per a decorar: oli d’oliva, pebre vermell en pols i julivert picat
  • Per a picar: bastonets de pa i pastanaga crua

20170731_111340_hdr.jpg

Procediment:

  1. Barrejar en un bol amb la batedora els cigrons, el iogurt i el suc de mitja llimona20170317_221412_hdr.jpg
  2. Afegir sal, oli i comí al gust tot barrejant amb una cullera
  3. Decorar el bol amb un rajolí d’oli i empolsar la superfície amb pebre vermell en pols i julivert ben picat.  20170317_222842_hdr.jpg
  4. pelar la pastanaga i tallar-la a tires per tal de fer-hi bastonets.

 

Si voleu fer un plat semblant per a sucar-hi els bastonets podeu provar de fer el “paté” de tonyina

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s