Panets de pernil dolç i formatge


Ideals per a festes infantils, berenars… A mi m’han anat perfectes per quan tenia convidats, sempre triomfo! I per quan hi ha convidats improvisadament, la clau és congelar els panets, ja enfornats i tallats per la meitat, queden ideals!

img-20170102-wa0007.jpg

Seguirem la recepta bàsica dels panets i els congelarem ja cuits al forn i tallats per la meitat i el mateix dia que els haguem de servir els traurem uns 10 minuts fora del congelador, separarem les dues meitats encara que no s’hagin descongelat del tot i els farcirem i els donarem un cop de forn d’uns 10 minuts. Per tant, amb menys de mitja hora tindreu el berenar fet!

Ingredients:

PER A 8 PANETS PETITS:

  • 350g de farina de força
  • 1 ou
  • 30g d’oli
  • 1 got de llet tèbia (30 segons al microones) i una mica més per a decorar
  • 10 g de llevat fresc (1/2 pastilla aproximadament)
  • Llavors de sèsam
  • Sal i sucre
  • Lonxes de pernil dolç i formatge

Procediment:

  1. Escalfar la llet (cal que quan poseu el dit no cremi, tan sols que noteu una mica d’escalfor, del contrari, quan poseu el llevat, morirà). Desfer el llevat amb la llet.
  2. En un bol, fer un volcà amb la farina i al mig, posar-hi un ou batut, la llet i l’oli. Amassar. Afegir després un pessic ben abundant de sal i un altre de sucre.
  3. Amassar fins a aconseguir una massa homogènia i deixar reposar durant com a mínim 1h amb un drap (jo ho deixo dins del forn sense encendre).
  4. Enfarinar la taula i fer boles amb la massa. Deixar reposar durant com a mínim 1h més les boles en la mateixa safata de forn on les enfornarem. No les poseu molt juntes perquè penseu que creixeran.
  5. Pintar les boles amb llet, fer una creu tallant amb un ganivet ben esmolat i posar-hi llavors de sèsam al damunt. 20161212_154545.jpg
  6. Enfornar durant 15 minuts a 180ºC.
  7. Deixar refredar els panets fora del forn i tallar-los per la meitat.
  8. Congelar-los amb una bossa de congelació.
  9. El dia que tinguem el berenar, treure’ls 30 minuts abans de servir, quan es puguin separar les meitats del panet farcir-los i enfornar-los uns 5-10 minuts encara que el pa encara estigui congelat.

img-20170102-wa0007.jpg

BON PROFIT!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s