Us presento una recepta que el meu marit fa en cinc minuts aquells dies que no tenim ganes de cuinar o aquells dies que hem fet molta feina i estem cansats i amb molta gana. Els hidrats recomforten.
Aquesta és una recepta típica italiana, però nosaltres la fem a la catalana, com moltes altres receptes, ja que la recepta original no duu crema de llet.
Ingredients:
- 100g d’espaguetis per persona
- 1 ou
- 200 ml de crema de llet
- Sal i pebre
- Bacó fumat
Procediment:
- Bullir la pasta fins que estigui al dente
- Mentre bull la pasta, tallar el bacó en petites tires i fregir-les en una paella amb un rajolinet d’oli (molt poc).
- Quan el bacó comenci a estar torradet, afegir la crema de llet i deixar coent-se a foc mig.
- Afegim la sal i el pebre.
- En aquest punt, dependrà de com ens agradi la textura de la carbonara. Pot estar més líquida o més densa. La qüestió és que quan arribi a la textura que creguem adequada, retirem del foc i afegim l’ou. Remenem perquè l’ou es barregi bé amb la crema de llet. Atenció! Tingueu en compte que l’ou sempre espesa una mica la salsa que tingueu feta fins al moment, així que si us agrada una salsa ben líquida, no trigueu massa a afegir-lo.
- Ja només cal barrejar els espaguetis amb la carbonara i… bon profit!
Hi ha gent que amb la carbonara també posa ceba. Si la voleu posar, cal que feu la ceba a foc lent-mig abans del bacó.
A mi m’agrada afegir una mica de formatge ratllat (emmental) just abans d’afegir l’ou. Li dóna una altra textura i un altre gust a la salsa.