S’anomena paté per la textura i perquè es menja acompanyat amb pa, però en realitat no és cap paté ja que no té cap ingredient carni com el porc, l’ànec o l’oca; en realitat s’hauria de dir: formatge d’untar amb gust a tonyina, que és bàsicament el que és aquesta recepta. Això si, està per xupar-se’n els dits!
Si us vénen convidats i heu de preparar un pica-pica improvisat aquesta és la recepta més ideal!
Ingredients:
- 350g de formatge d’untar tipus Philadelphia (en aquest cas és el format familiar)
- 110g de tonyina en llauna (normalment correspon a 2 llaunes)
- 2-3 anxoves salades en llauna (depèn de com us agradi de fort el gust)
- Bastonets de pa per acompanyar (tot i que també es poden utilitzar torradetes i untar-ho)
Procediment:
La recepta no té més misteri que triturar tots els ingredients! Reserveu-ho tapat a la nevera amb film sense que hi hagi aire i us durarà uns dos dies (o més).
Tot i la senzillesa de la recepta és un aperitiu exquisit!
La mateixa recepta es pot utilitzar per a fer gustos ben variats, per exemple, triturant el formatge amb olives negres o amb musclos escabetxats (de llauna)… si els serviu en diferents bols us quedarà una taula ben acolorida i bonica! De fet, la marca Philadelphia ja ho ha descobert i ha tret tot de tuppers amb el seu formatge amb diferents gustos… però no hi ha res millor que fer-ho a casa!
Si voleu una altra recepta ràpida de fer per un aperitiu, proveu amb el guacamole!
BON PROFIT!