Salmorejo

El salmorejo és un plat molt refrescant semblant al gazpacho, però més suau, ja que no duu ni ceba ni pebrot. Es tracta d’un triturat de tomàquet típic d’Andalusia, originari de Còrdova, per això moltes vegades se li diu salmorejo cordobés. És un plat molt fàcil i ràpid de preparar, però alhora, molt sa, saborós i ideal per a un entrant o primer plat lleuger, però boníssim! És un dels meus plats preferits per a l’estiu.

img-20170102-wa0015.jpgIngredients:

  • 2 tomàquets madurs per cada persona (no d’amanida, madurs de branca o de pera)
  • 1 dent d’all (depèn de com us agradi de picant, jo el faig molt suau i només hi poso un dent d’all per cada 6 tomàquets)
  • 1 llesca de pa sec de 2 cm de gruix per persona
  • 1 got d’aigua (per cada 6 tomàquets)
  • Oli, Vinagre i Sal
  • Per a la decoració: ou dur i pernil serrà cru

Procediment:

  1. En un plat fons deixar el pa remullant-se amb l’aigua fins que l’absorbeixi
  2. En un bol triturar els tomàquets pelats juntament amb el dent d’all i el pa remullat (afegir l’aigua, si n’ha sobrat, del plat fons)
  3. Afegir oli, vinagre i sal al gust
  4. Reservar a la nevera, ja que cal servir-ho ben fresc
  5. A l’hora de servir, jo hi poso al mig de la taula dos bols petits amb ou dur tallat a trossets i trossets de pernil que esquinço amb la mà per a que la gent s’ho pugui posar al plat al gust.

img-20170102-wa0020.jpg

BON PROFIT!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s