Arriba la primavera i és temps de collir les faves. Conrear faves és molt satisfactori, ja que creixen molt i donen molt de fruit. És una planta lleguminosa i, per tant, és bona pel sòl i per la salut! Però que en podem fer de tanta fava? Faves amb bacó i botifarra negra o una truita de faves és una molt bona opció!
A mi, a vegades, les faves se’m fan pesades, i és per això, que intento barrejar-les, com que les truites accepten gairebé qualsevol ingredient, podeu afegir-hi bacó, botifarra negra o verdures al gust. Jo aquesta vegada l’he feta així:
Ingredients:
- 6 ous
- faves (incloent la beina)
- 2 pastanagues
- 1 ceba o porro
- 1 patata
- oli i sal
Procediment:
- Tallar a trossets les faves i les verdures
- Saltejar-les a la paella durant una bona estona a foc mig fins que estiguin cuites, anar remenant de tant en tant. Afegir-hi un pessic de sal.
- Afegir-hi una patata tallada a trossets quan les verdures estiguin una mica toves.
- A banda, batre els ous.en un plat fons gran i afegir-hi sal i la barreja de les verdures saltejades.
- En una paella afegir un raig d’oli i el contingut del plat fons.
- Donar la volta i la truita estarà collonuda!!!