Massini


El massini és un pastís molt habitual, jo l’he fet sense decorar per sobre, però també ho podeu fer. La clau és que la proporció de pa de pessic sigui menor a la de farcit.

IMG_6299Ingredients:

Per a la torta o pa de pessic:

  • 100g de farina
  • 100g de sucre
  • 3 ous
  • un polsim de llevat

Truc

Per a que el pastís sigui esponjós cal que tots els ingredients estiguin a temperatura ambient; en aquest cas, haurem de treure els ous de la nevera una estona abans de fer el pastís.

 

Per a la capa de nata muntada:

  • 200mL de nata per a muntar
  • 2 cullerades de sucre

Per a la capa de trufa clara:

  • 200mL de nata per muntar
  • 20g de cobertura de xocolata especial per a fondre
  • 40g de sucre

L’ideal seria cobrir l’interior de pa de pessic amb almívar (reducció d’aigua i sucre)

IMG_6300Procediment:

Per a la torta o pa de pessic:

  1. Preescalfar el forn a 200ºC
  2. Muntar els rovells d’ous amb el sucre fins que sigui una crema esponjosa i blanquinosa.
  3. Muntar les clares amb una cullerada de sucre treta dels 100g que haurem pesat prèviament.
  4. Barrejar manualment la barreja de rovells i clares amb la farina i el llevat.
  5. Afegir amb moviments embolvents les clares a la barreja.
  6. Enfornar amb un motlle prèviament untat amb mantega i farina.

Truc

 

Per a que el pastís pugi, és important que el motlle sigui més alt que el contingut de la massa.

 

Per a la trufa clara (calen dos dies):

  1. Posar la nata a escalfar i en les primeres bombolles (just abans que arrenqui a bullir), parar el foc, retirar i incorporar la xocolata una mica esmicolada juntament amb el sucre.

  2. Remenar fins a que quedi una mescla homogènia.
  3. Deixar refredar i posar a la nevera durant tota la nit (o el màxim d’hores que pugueu).
  4. L’endemà… Muntar la barreja fent servir els mateixos trucs per muntar la nata.

 

Per al muntatge recomanen fer un cercle amb un plàstic acetat, però jo ho vaig fer amb un ganivet. També m’he estalviat en aquesta recepta fer l’almívar, però diuen que li dóna més melositat al pastís.

 

 

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s