Hi ha deu mil tipus de caldos i brous. Jo també els faig de moltíssimes maneres. Però tots tenen molts punts en comú: cal dedicació, cal escollir bé els ingredients, fan una olor espectacular que envaeix tota la llar, vénen molt de gust a l’hivern i són saborosos i saludables!
En aquest cas us presento una versió del caldo de pollastre, és molt bo, suau, i molt gustós. També és una mica oliós ja que la pell del pollastre deixa anar molt de greix, a mi m’agrada, però qui vulgui la pot treure.
Jo amb el caldo faig una mica de trampa i el faig amb l’olla a pressió, està boníssim igual. Aleshores el que faig és posar tot el que no menjaré però que li dóna gust a la sopa a sota de tot, després hi poso un cistell que ja incorpora l’olla a pressió i a dins les verdures ben tallades que em menjaré amb la sopa i a sobre la carn que faré servir per la carn d’olla o, com en aquest cas, per a fer croquetes o canelons.
Ingredients:
- 3 cuixes/pits de pollastre
- 2 ossos blancs
- Verdures pel caldo: 2 branques d’api, 2 pastanagues, 1 patata, 1 porro, 1 nap i 1 xirivia.
- Sal
- I molta aigua!
Procediment:
- Posar al fons de l’olla la xirivia, el nap i els ossos blancs.
- Posar la cistella i seguidament les verdures ben tallades.
- A sobre posar-hi el pollastre. I omplir d’aigua deixant dos dits de marge.
- Deixar coure durant 2h (el temps dependrà de l’olla de pressió que tingueu).
Així de senzill!! Només cal tenir paciència per esperar, i, després, més paciència per desmuntar el muntatge. El caldo jo el congelo, però les verdures me les menjo al moment amb la sopa. Si la carn d’olla no me la menjo el mateix dia i no em dóna temps de fer les croquetes, també ho congelo.
[…] Brou de pollastre […]
M'agradaM'agrada
M’encanta el caldo amb la carn d’olla a dins… Mmmm… Boníssim!!!
M'agradaM'agrada
[…] ha milions de maneres de fer-ne, com en les croquetes, els caldos i els canelons, a cada casa es fa de la seva manera. Arriba la calor, i aquest plat ve molt de […]
M'agradaM'agrada
[…] 1 got d’aigua o de caldo […]
M'agradaM'agrada
[…] 1L de brou de verdures o de pollastre […]
M'agradaM'agrada