No em pregunteu d’on vaig treure aquesta recepta, diria que és de la Carme Ruscalleda… i és boníssima, facilíssima, i una molt bona opció de menjar llegums a la tardor!!!
Temps: 15 minuts (es pot fer just abans de servir o tenir la crema preparada i escalfar-la una mica abans de servir)
Ingredients (4 persones):
- 1 pot de llenties cuites
- 1 ceba
- Herbes (romaní, farigola…)
- Sal i pebre mòlt
- 1 o 2 peres
- 4 tires de bacó fumat
- Oli d’oliva
- 1 got d’aigua o de caldo
Procediment
- En una paella fregir la ceba fins que sigui mig transparent
- Afegir-hi un 1 got d’aigua i deixar bullir
- Afegir les llenties de pot (si no són cuites, heu d’afegir més aigua i deixar bullir més estona)
- Afegir-hi les herbes, la sal i el pebre al gust
- Apagar el foc, posar el contingut de la paella en un bol i triturar fins a obtenir una textura de crema (si heu posat menys aigua o l’heu deixat evaporar massa us sortirà textura de puré).
- En una paella a banda, fregir a últim moment el bacó tallat a tires i la pera tallada a daus fins que el bacó estigui cruixent i la pera daurada. El mateix bacó ja deixarà anar l’oli necessari per a daurar la pera, però si veieu que en falta n’hi podeu afegir.
- Servir la crema tèbia en bols, posar-hi al damunt el bacó i la pera recent fets i acabar-ho amb un raig d’oli d’oliva.
PINTACA!!!! GHo provaré segur!
M'agradaM'agrada
La veritat és que està boníssima i és una manera de menjar llegums diferent que a mi sempre em costen, ara, és millor a la tardor o a l’hivern aquesta recepta.
M'agradaM'agrada