Crema tèbia de llenties amb bacó i pera


No em pregunteu d’on vaig treure aquesta recepta, diria que és de la Carme Ruscalleda… i és boníssima, facilíssima, i una molt bona opció de menjar llegums a la tardor!!!

Crema de llenties

Temps: 15 minuts (es pot fer just abans de servir o tenir la crema preparada i escalfar-la una mica abans de servir)

Ingredients (4 persones):

  • 1 pot de llenties cuites
  • 1 ceba
  • Herbes (romaní, farigola…)
  • Sal i pebre mòlt
  • 1 o 2 peres
  • 4 tires de bacó fumat
  • Oli d’oliva
  • 1 got d’aigua o de caldo

Procediment

  1. En una paella fregir la ceba fins que sigui mig transparent
  2. Afegir-hi un 1 got d’aigua i deixar bullir
  3. Afegir les llenties de pot (si no són cuites, heu d’afegir més aigua i deixar bullir més estona)
  4. Afegir-hi les herbes, la sal i el pebre al gust
  5. Apagar el foc, posar el contingut de la paella en un bol i triturar fins a obtenir una textura de crema (si heu posat menys aigua o l’heu deixat evaporar massa us sortirà textura de puré).
  6. En una paella a banda, fregir a últim moment el bacó tallat a tires i la pera tallada a daus fins que el bacó estigui cruixent i la pera daurada. El mateix bacó ja deixarà anar l’oli necessari per a daurar la pera, però si veieu que en falta n’hi podeu afegir.20160320_150937_hdr.jpg
  7. Servir la crema tèbia  en bols, posar-hi al damunt el bacó i la pera recent fets i acabar-ho amb un raig d’oli d’oliva.

Hi ha 2 comentaris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s