WC 6: Risotto

El risotto és un plat típic italià que combina amb molts ingredients, la base d’arròs, brou, vi blanc, ceba, mantega i parmesà es pot combinar amb infinitat d’ingredients, verdures, boleus,…. imaginació al poder! La clau és cuinar-ho a poc a poc i anar afegint el líquid a poc a poc, per tal que el midó es vagi desprenent dels grans d’arròs i al final lligui tot el plat com una crema.

El risotto que us presento avui és potser poc atrevit, però és molt i molt bo i una alternativa fantàstica per a qui no li agradin els bolets.

IMG_6317


Ingredients:

  • Arròs (1 cullerot per a dues persones)
  • Una cullera sopera ben agraïda de mantega
  • Un rajolí d’oli
  • 1 ceba
  • 2 dents d’all picats (opcional)
  • 1 got de vi blanc
  • Parmesà (50 g aproximadament)
  • 1L de brou de verdures o de pollastre
  • Bacó (en aquest cas)
  • Julivert picat per a decorar (en aquest cas)

Procediment:

  1. En una cassola desfer la mantega amb l’oli a foc lent
  2. Afegir la ceba tallada a Brounoise (la mida va a gustos) i els alls
  3. Quan la ceba sigui transparent, afegir el bacó tallat a tires
  4. Quan el bacó estigui daurat, afegir tot l’arròs donar unes voltes ràpides amb el greix, i seguidament afegir el got de vi blanc i deixar reduir.
  5. A continuació afegir 1/2L de brou i anar remenant freqüentment. El foc ha d’estar mig-lent.
  6. Hem d’esperar a que es redueixi el líquid, si calgués més cocció de l’arròs (s’ha de tastar i el punt de l’arròs també va a gustos), afegir un got més de brou i així anar repetint l’operació fins que l’arròs està al punt. Als italians els agrada l’arròs al dente, a mi no tant, però de totes totes, és millor al dente que passat, cal anar molt en compte.
  7. A l’últim moment, apagar el foc i tirar-hi la meitat del formatge i remenar fins que es desfaci.
  8. Servir amb formatge per sobre i julivert picat.

IMG_6318

BUON APPETITO!!!!

Podeu consultar altres receptes inspirades en el joc de World Chef aquí.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s