Us ha sobrat botifarra negra del caldo? Us ha sobrat un trosset de carbassó de la truita de patates? Teniu trossos de verdura a la nevera que no sabeu què fer-ne? Hi ha mil maneres de reaprofitar-ho, però aquí teniu una opció. Us presento una recepta ben completa i gustosa que podeu fer servir com a primer plat, o fins i tot, plat únic ara que comença a fer més fred. Espero que us agradi
Ingredients:
PER A DUES PERSONES:
- 200g de fideus gruixuts (els mateixos que els fideus a la cassola)
- 1/2 carbassó
- 1-2 pastanagues
- 1/2 ceba
- 1 tros de botifarra negra d’uns 10-15 cm de longitud
- 1 cullerot de sofregit aquesta vegada fet amb 1 ceba, 1 pebrot verd i tomàquet fregit
- Aigua i oli, sal i pebre
Evidentment, podeu fer servir altres verdures que tingueu a la nevera.
Procediment:
- En una paella posar-hi una mica d’oli a foc mig.
- Pelar i tallar la ceba a brunoise i posar-la a la paella.
- Netejar i tallar a daus petits el carbassó i la pastanaga. Afegir primer la pastanaga i, tot seguit el carbassó. Jo només deixo de temps entre una cosa i l’altra el que trigo a tallar les verdures.
- Quan estiguin toves (proveu-ne un tros, si voleu, però no cal que estiguin molt toves perquè després es bulliran), afegir el cullerot de sofregit i la botifarra a trossets no molt petits. Donar-hi voltes durant 5 minuts i tot seguit afegir aigua, com més aigua hi poseu més caldós quedarà el resultat, jo hi poso, en un primer moment, aigua que cobreixi les verdures i la pasta.
- Bullir la pasta a la paella amb la mateixa aigua i les verdures fins que estigui cuita i es redueixi l’aigua.
- Afegir sal i pebre al gust.
BON PROFIT!