Brandada de bacallà (II); versió estiuenca


Fa temps us vaig presentar la brandada en una versió d’hivern, ben triturat amb la turmix i gratinat amb provolone, ara us presento la versió estiuenca, ja que és un plat que serveix per a qualsevol època de l’any!

20160714_202823_hdr.jpgIngredients:

  • 3-4 lloms de bacallà
  • 1/2 ceba
  • 1 cullerada de farina
  • 1/2 got de llet
  • Palets de pa
  • Pebre
  • Nou moscada (opcional)
  • NO HI AFEGIU SAL!! Ja que el bacallà ja la porta.

TrucCom treure la pell al bacallà?

És una tasca que a mi em costa molt, perquè s’enganxa a la pell del llom… però tinc un secret, el que faig és passar-lo per la paella (pel costat de la pell) i sense gens d’oli, uns dos minuts.  Després els retiro, espero que es refredin i… la pell es desenganxarà més fàcil que mai!

Procediment:

  1. Picar la ceba ben fina i sofregir-la20160714_190546_hdr.jpg
  2. Quan la ceba estigui transparent, afegir una cullerada de farina i deixar coure fins que enrosseixi lleugerament
  3. Afegir el bacallà dessalat i sense pell i ben esmicolat20160714_191127_hdr.jpg
  4. Barrejar enèrgicament perquè el bacallà es desfaci una mica20160714_192109_hdr.jpg
  5. Afegir 1/2 got de llet sense deixar de remenar. Afegir una mica més de llet si queda molt sòlid, la idea és que quedi com una crema. Afegir-hi pebre i nou moscada al gust.20160714_192725_hdr.jpg

Truc

Si el voleu més fi, el podeu passar per la turmix, però a leshores no cal que us esmereu tant en picar la ceba o esmicolar el bacallà.

 

20160714_202826_hdr.jpg

BON PROFIT!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s