Fa temps us vaig presentar la brandada en una versió d’hivern, ben triturat amb la turmix i gratinat amb provolone, ara us presento la versió estiuenca, ja que és un plat que serveix per a qualsevol època de l’any!
Ingredients:
- 3-4 lloms de bacallà
- 1/2 ceba
- 1 cullerada de farina
- 1/2 got de llet
- Palets de pa
- Pebre
- Nou moscada (opcional)
- NO HI AFEGIU SAL!! Ja que el bacallà ja la porta.
Com treure la pell al bacallà?
És una tasca que a mi em costa molt, perquè s’enganxa a la pell del llom… però tinc un secret, el que faig és passar-lo per la paella (pel costat de la pell) i sense gens d’oli, uns dos minuts. Després els retiro, espero que es refredin i… la pell es desenganxarà més fàcil que mai!
Procediment:
- Picar la ceba ben fina i sofregir-la
- Quan la ceba estigui transparent, afegir una cullerada de farina i deixar coure fins que enrosseixi lleugerament
- Afegir el bacallà dessalat i sense pell i ben esmicolat
- Barrejar enèrgicament perquè el bacallà es desfaci una mica
- Afegir 1/2 got de llet sense deixar de remenar. Afegir una mica més de llet si queda molt sòlid, la idea és que quedi com una crema. Afegir-hi pebre i nou moscada al gust.
Si el voleu més fi, el podeu passar per la turmix, però a leshores no cal que us esmereu tant en picar la ceba o esmicolar el bacallà.
BON PROFIT!!!!